Tuner lampowy.

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Tuner lampowy.

Post autor: Lech S. »

Na Allegro jest tuner lampowy.Moze ktoś z forumowiczów miał go w rękach i mógłby coś więcej o nim powiedzieć.
http://www.allegro.pl/item118977291_lam ... ne_ii.html
Lech S.
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

Może nie bardzo w temacie, ale ten sprzedający napsuł co niemiara krwi (i nie tylko) Bogusiowi, o o czym wspomniał już na Triodzie , więc proszę uważać.
Łatwo zapamiętać... :roll:
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Nawet nie pytam sprzedajacego o szczegóły dt. tego tunera, gdyż widzę, że ów handluje pasmanterią .Jakoś mi to wszystko nie pasuje.Dzięki za ostrzeżenie.
Lech S.
_idu

Post autor: _idu »

Mój egzemplarz, kótry mu sprzedałem. Miał dołożony stereodekoder. Jak widac został wyjęty. Pozostała dioda LED od sygnalizacji stereo. No cóż sprzedający pokusił się o 25PLN - taki był koszt wykonania sterodekodera.
Zmiast stereodekodera na sałe jest włączona dioda!!!!. Strerodekoder był zmontowany - zdjecie wnętrza dowodzi jego brak - po lewej stronie - na ściance zostały dwie śruby które mocowały stereodekoder. Pod spodem NIE MA MIEJSCA na jakąkolwiek płytkę ze współczesnymi elementami. Ponadto widać przewody od diody bezpośrednio podlutowane do kondesatora filtru RC niskiego napięcie. Pobór prądu diody jest na tyle mały ze na tym kodesatorze jest ZBYT DUŻE NAPIĘCIE - śmiem twierdzić ze ciut powyżej na które wykonano ten ondesator.