proszę o identyfikację

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

wooold
50...74 posty
50...74 posty

proszę o identyfikację

Post autor: wooold »

co prawda to tylko obudowa -- ale szkoda mi się jej zrobiło---nie połamany bakelit--parę rys --ale to sie da wypolerować- a facet zrobił sobie z niej siedzenie na Jarmarku Dominikańskim w Gdańsku -kupiłem za grosiki----oczywiscie-napis-=- NORA--niemiecka produkcja--tyllko jaki to model--nie mogę się dokopac w necie --pozdrawiam dzis z deszczowego gdańska ale nadal goracego----było dzis jak na pierwszy dzień dużo radyjek--mogę podać parę cen--z Agę chciał 80zł-- za mazura z okragłą skalą --50 zł--przy mnie sprzedany został pionierek za 200 zł--przy oczywiście zapewnieniach sprzedajacego że jest w pełni sprawny-- ale takie niestety prawo rynku--zawsze się znajdzie jakis " jeleń"-- --cytuję--niech pan zobaczy --świeci sie i burczy--tylko trzeba antenę i bedzie grał--sprawny !!!!--- a co tam --było tez pare starszych modeli -- był philips--ale własciciel chciał 600 zzł--i dużo róznych i rózniastych--piękna była też skrzynka drewniana od Philipsa piękny stan forniru--było logo--też z okienkiem na skalę-- ale bez wnętrzności- pozdrawiam - proszę napisać co to za model NORY-------wooold
Załączniki
DSC05305.JPG
Awatar użytkownika
boxpl
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: boxpl »

To Nora G320 rocznik 32/33. Jest w radiomuseum.org
wooold
50...74 posty
50...74 posty

nora

Post autor: wooold »

dzięki za informację !--ale i tak nie mogę sie dokopać do zdjęcia takiego odbiornika ----może ktos ma takie zdjęcie-prosiłbym o wklejenie !!!--wooold
ODPOWIEDZ