Mistrz Reakcji - konkurs z nagrodą :D

Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
...:::SQL:::...
625...1249 postów
625...1249 postów

Mistrz Reakcji - konkurs z nagrodą :D

Post autor: ...:::SQL:::... »

Jest to konkurs na proste radyjko niekoniecznie reakcyjne a tu więcej info :
http://www.webplus.net.pl/comp/forum/vi ... 8&idm=8931 :D
Pozdrawiam :D
Buduj(ę/emy) zegarek przekaźnikowy Obrazek
Obrazek
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Witam.
Już się pogubiłem :roll:. Forum Anoda , jakże podobne do Triody.Nawet nicki te same, a już emblemat admina z tamtejszego forum, identyczny jak gsmoka.
Tylko jak się maję lampy elektronowe do motocykli ???
Lech S.
Awatar użytkownika
Deiwid
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Deiwid »

Powiem szczerze. Dla mnie to tylko kopia Triody. Nie widze zajmniejszego sensu zakładać nowego forum skoro istnieje i ma sie całkiem dobrze inne o tej samej tematyce. To tak jakbym założył nowe forum z tematami ściagnietymi z elektrody....
Pozdro/

Ps. SQL nie obraź sie :P
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Zigrin »

Deiwid tam nie ma tematów sciągniętych z Triody. A kopiowania forum Elektordy to kiepski pomysł bo jest tam straszny bajzel.
ElGit Let there be rock...
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty

I żeby nie było że Anoda kopiuje Triode to ma wypasiony baner jakiego tu niestety brakuje.
edi_pg
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: edi_pg »

TAK!

Wypasiony banner na forum poświęconym lampom elektronowym to rzecz najważniejsza, a nawet nieodzowna, bez tego nie dowiedziałbym sie o lampach zupełnie nic.
Lepiej zróbcie na triodzie ten banner bo wszyscy użytkownicy uciekną do "anody".

A teraz poważnie.
Po kiego h**a zakładać drugie takie forum? Trioda jest skarbnicą wiedzy, piszą tu ludzie którzy się znają na rzeczy i są życzliwi wobec siebie.
Tutaj można znaleźc potrzebne informacje, a im więcej reklam, bzdur i klorowych obrazków tym mniej mi się chce wchodzić na forum, więc życzę powodzenia z bannerami :)
Alek

Post autor: Alek »

Jeśli takie fora istnieją to w czym to szkodzi? W niczym.
O ile zdążyłem się zorientować są to fora ludzi młodych, do max 20 lat.
Ten wiek ma swoje prawa :) i może mogą sobie tam pogadać bardziej na luzie :?: :idea:
szalony

Post autor: szalony »

Muszę przyznać że baner jest naprawde fajny (serio). :)
edi_pg
375...499 postów
375...499 postów

Ale ja nie mówiłem żeby nie zakładać. Takie fora są i pewnie będą. Pytanie tylko jaki jest tego cel. Po prostu wydaje mi się że lepsze jest jedno forum na którym wszyscy dzielą się swoją wiedzą niż 10. Chociażby dlatego że większa szansa że ktoś odpowie na zadane pytanie na jednym forum. Ciężko się czyta 5 forów na raz czy po koleji.
Mam nadzieje że większość użytkowników też jest tego zdania i utrzymamy raczej dotychczasowy stan triody.

Pozdrawiam
szalony

Post autor: szalony »

Jak chcę odpowiedzi eksperta, to piszę tu. Ale, czasami mogę mieć ochotę pogadać np. tam o różnych luźnych sprawach (choć u nas dział "Inne" robi wlaściwie za HydePark, i chwała mu za to). Nie znalazłem niestety porządnego forum o tramwajach (krakowski trambus.info zwala z nóg poziomem niektórych dyskusji).
Awatar użytkownika
Anoda
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Anoda »

edi_pg pisze:Ale ja nie mówiłem żeby nie zakładać. Takie fora są i pewnie będą. Pytanie tylko jaki jest tego cel. Po prostu wydaje mi się że lepsze jest jedno forum na którym wszyscy dzielą się swoją wiedzą niż 10. Chociażby dlatego że większa szansa że ktoś odpowie na zadane pytanie na jednym forum. Ciężko się czyta 5 forów na raz czy po koleji.
Mam nadzieje że większość użytkowników też jest tego zdania i utrzymamy raczej dotychczasowy stan triody.

Pozdrawiam
Poczułem się wywołany do tablicy. Moje forum co tu duzo gadać na pewno nie powstało by robić Triodzie konkurencję. Wręcz przeciwnie. Jestem zdania, ze jeśli bedzie dużo stronek poświeconych lampom to ta technika nie odejdzie w zapomnienie i znajdą sie młodzi adepci tej gałęzi elektroniki :wink: (tak jak ja :) ) Myślę, że chyba nie ma powodu by te fora (forum Anody i Triody) rywalizowały ze sobą bo nie w tym cel. Cel jest taki by upowszechniać technikę lampową :) a nie wzajemnie rywalizować ze sobą. Poza tym jaka rywalizacja jest z forum które liczy tylko około 40 użytkowników... :? :wink:
Myślę że nikt nie zrozumie mnie źle i Anoda i Trioda bedą ze sobą żyły w zgodzie. :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty

:arrow: Alek
Tak, masz racje ten wiek ma swoje prawa ja go jeszcze nie przekroczyłem, ale do rzeczowych dyskusji na Triodzie też się włączam i nie szaleje. Na forum Anody jest też Retroman i jest on najbardziej doświadczoną osobą z całej naszej grupy. Konfliktu pokoleń nie ma :D
:arrow: edi_pg
Wiesz twoje podejście mnie zadziwia. Może ty się nauczyłeś czegoś z banera, ale mi jakoś to trudno idzie. Liczą się jeszcze tzw. kwestie estetyczne. I nie kpij z czyjejś pracy bo to poprostu szczyt cha......
P.S.
h**a
To słowo pisze się przez "ch" ;)
edi_pg
375...499 postów
375...499 postów

Wiesz twoje podejście mnie zadziwia. Może ty się nauczyłeś czegoś z banera, ale mi jakoś to trudno idzie.

Widzisz, młody jesteś i o ironii jeszcze nie słyszałes :)
Liczą się jeszcze tzw. kwestie estetyczne. I nie kpij z czyjejś pracy bo to poprostu szczyt cha......
Nie kpię z czyjejś pracy, raczej chodziło o twoją wypowiedź:
Zigrin pisze:I żeby nie było że Anoda kopiuje Triode to ma wypasiony baner jakiego tu niestety brakuje.

Przeciwko bannerowi nic nie mam, ale według powyższego cytatu można wywnioskować że bez niego forum nie powinno istnieć.

Dalsza dyskusja raczej nie ma sensu, bo przeradza się w kłótnię. Na triodzie raczej wolę tego nie robić. Ale jeśli Ci zależy to mogę zarejestrować się na Anodzie :)

Pozdrawiam
edi_pg
375...499 postów
375...499 postów

--->Zigrin

Ale dzięki twoim wypowiedziom zaczynam rozumieć sens istnienia drugiego forum.
Awatar użytkownika
Zigrin
500...624 posty
500...624 posty

Ja awantury nie chciałem. Broniłem tylko forum bo zaczęto nam zarzucać że kopiujemy Triodę. A o banerze napisałem tylko po to żeby zaznczyć żę Anoda nie jest kopią Triody! Na początku broniłem tylko forum, ale Ty zacząłeś atakować moją osobę, a ja na to nie pozwolę! To, że jestem młody nie znaczy że jestem głupi! Może Ty tak sądzisz, ale to już Twoje zmartwienie. Ja też już zrozumiałem że drugie forum jest niezbędne, żeby uwolnić się od takich ludzi jak Ty! I raz na zawsze zakończmy tą dyskusje!

P.S.
Pisze się "wypowiedziom" - liczba mnoga ;)