Stare radia w Gdańsku
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
Stare radia w Gdańsku
Jak kogos interesuje: łażąc sobie po gdańskiej starówce trafiłem na lombard na ulicy Szerokiej, gdzie facet na wystawie (i w środku) na sporo starszych odbiorników. Na wystawie widac np. jakiegoś Siemensa z lat 40-tych, w środku jest sporo Pionierów, jest Szarotka, jest Syrena i pare innych rzeczy. O ceny nie pytałem.
-
- 50...74 posty
lombard
to wszystko sie zgadza--jest też parę telewizorów, maszyn do szycia pisania, starych butelek i tym podobnych szpargałów minionej epoki--ale niiestety własciciel tego lombardu nie sprzedaje tych rzeczy to jego prywatna kolekcja staroci- i traktuje to jako wystrój swego małego lombardu ---pytałem niejednokrotnie --ale zawsze ta samam odpowiedz--nie na sprzedaż -------pozdrawiam z Gdańska wooold ------niebawem Jarmark Dominikański--więc zjedzie sie tu z całej Polski i nie tylko --wielu kolekcjonerów i handlarzy starociami--mozna czasem cos ciekawego trafić---zapraszam ! --tylko uwaga na straszliwe korki w centrum--przebudowa i remont głównych ulic w Gdańsku
-
- moderator
Re: lombard
Wiem - ale ja akurat w sobotę wracam do Warszawy :(wooold pisze:niebawem Jarmark Dominikański--więc zjedzie sie tu z całej Polski i nie tylko --wielu kolekcjonerów i handlarzy starociami--mozna czasem cos ciekawego trafić---zapraszam ! --tylko uwaga na straszliwe korki w centrum--przebudowa i remont głównych ulic w Gdańsku
-
- 250...374 postów
-
- 625...1249 postów
Witam.
p.s. Proszę moderatorów o wybaczenie OT
Czy przejazd w kierunku Gdyni jest mocno utrudniony? Żona z córką zapragnęły powdychać jodu, a ja zaczynam się teraz martwić, czy przejadą bez problemów.wooold pisze:uwaga na straszliwe korki w centrum--przebudowa i remont głównych ulic w Gdańsku

Przecież cały Gdańsk i Sopot można ominąć bezproblemowo jadąc obwodnicą Trójmiasta. Jest kilka zjazdów z niej do centrum Gdyni.amator pisze:Witam.Czy przejazd w kierunku Gdyni jest mocno utrudniony? Żona z córką zapragnęły powdychać jodu, a ja zaczynam się teraz martwić, czy przejadą bez problemów.wooold pisze:uwaga na straszliwe korki w centrum--przebudowa i remont głównych ulic w Gdańsku
-
- 625...1249 postów
Nie przeczę. Jeśli jednak chcą najpierw odwiedzić rodzinę w Gdańsku, a potem jechać do Gdyni, Rewy itd., to trochę ciężko jechać obwodnicą. Dlatego właśnie moje pytanie.STUDI pisze:Przecież cały Gdańsk i Sopot można ominąć bezproblemowo jadąc obwodnicą Trójmiasta. Jest kilka zjazdów z niej do centrum Gdyni.
-
- 50...74 posty
Jeśli cos to pomoże to największe utrudniena są w rejonie dworca -Gdańsk --wyłaczona jest z ruchu jedna część jezdni i od dawna jest również w remoncie pobliski błędnik---jadąc więc w kierunku Wrzeszcza jest trochę utrudnień--ale najlepiej omijać godziny szczytu i można wówczas jako tako przejechać --pozdrawiam --wooold
-
- 50...74 posty
siemens z wystawy
Ten siemens o którym mowa to 75 gw model roku 1937 na lampach
serii c .
jest w kiepskim stanie ma porysowaną skalę i nawet niema urdoxa a wzamian jest domowej roboty opór) ,kidyś go chciałem kupić.
A apropo jarmarku to w zeszłym roku byłem parę razy ale poza
radiem "radione" i philipsem 6-39 to nie było na czym oka zawisić.
serii c .
jest w kiepskim stanie ma porysowaną skalę i nawet niema urdoxa a wzamian jest domowej roboty opór) ,kidyś go chciałem kupić.
A apropo jarmarku to w zeszłym roku byłem parę razy ale poza
radiem "radione" i philipsem 6-39 to nie było na czym oka zawisić.
-
- 375...499 postów