Allegro!!!!! czy ktoś trfił na oszusta??

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

wuj_alfons
5...9 postów
5...9 postów

Post autor: wuj_alfons »

Na Allegro jakoś do tej pory miałem szczęście, które opuściło mnie dopiero tutaj. http://www.trioda.com/php/forum/viewtopic.php?t=2105
Wybrane przez ciebie życie jest w tym momencie nieosiągalne.
Andrzej Molicki
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Andrzej Molicki »

Witam.
Zaprawdę ciekawy gość z tego Krzysia Nawet wpadł na pomysł żeby sobie parę kont na allegro założyć
niestety wszystkie zamknięte no i sporo negatywów.
Tak nawiasem nie wiem czy chłopak nie popadł w jakieś kompleksy lub długi bo na jednym z jego kont allegro na początku było wszystko ok. , a negatywy na obu zaczynają się w mniej więcej tym samym czasie.
http://www.allegro.pl/show_user.php?sea ... wa%40wp.pl
http://www.allegro.pl/show_user.php?search=wajcha
Do kwietnia w kościele dobrze że zimy nie ma :-)
k24
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: k24 »

Wreszcie i mnie ten problem dopadł. Zostałem wykiwany przez osobę o nicku
badman123(mieszkańca Łodzi). :evil: Wygrałem dwie lampowe aukcję, kasa zapłacona i nic, zero kontaktu. Jednak ten świat jest bardzo mały - z elektrody dostałem e-mail od tego gościa z prośbą o poradę w naprawie radia Kenwooda, no i poradę dostał :lol: Ale forsa chyba przepadła. :?
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Boguś »

No mnie też to dotknęło. Zakupiłem na Allegro kilkanascie szt. lamp RFT EL34 od uzytkownika Erict . Lampy miały byc fabrycznie nowe , dostałem zaś 30 % kompletnego złomu, reszta "sprawna" na poziomie 60 do 70% emisji. Zwodził pięknymi słówkami że to nie jego lampy były, że załatwi wszystko jak należy,ze dośle dobre lampy tylko musi je zdobyć i tym podobne bajeczki. Ja mu uwierzyłem, czekałem, ale po upływie 3 miesiecy jak juz minał termin odwołania się na Allegro, to się normalnie wypiał i odpisał ze każdy ponosi ryzyko. Jednym słowem szubrawiec krętacz. Morał z tego taki że człowiek do końca życia sie na błędach uczy, szkoda tylko że na swoich :( .
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

Oj, niestety na allegro jest trochę osób, które lecą sobie w kulki...

A swoją drogą ja jestem skory do potyczek, więc się bawię ;)

Ostatnio trafiłem na gościa, który wystawił pudło lamp bez ceny minimalnej od 1pln. I niestety byłem jedynym licytującym :lol:
Pieniążki poszły, a gość zaczął kręcić, że mam mu dopłacić. Kiedy odmówiłem kontakt się urwał.
Ale łez nie wylewam, bo kosztowało mnie to całe 12pln 8)

Przy większych kwotach do tej pory (kilkanaście zakupów) nie miałem problemów.
k24
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: k24 »

Piotr pisze:A swoją drogą ja jestem skory do potyczek, więc się bawię
Ostatnio trafiłem na gościa, który wystawił pudło lamp bez ceny minimalnej od 1pln. I niestety byłem jedynym licytującym :lol:
Pieniążki poszły, a gość zaczął kręcić, że mam mu dopłacić. Kiedy odmówiłem kontakt się urwał.
Ja kiedyś też sprzedałem radio Amator za złotówkę, nikt nie chciał wiecej dołożyć. Kupujący chciał żeby radio wysłać mu bez obudowy, bo będzie tańsza przesyłka, zastrzegł sobie jednak żeby wysłać je koniecznie razem ze śrubami które mocują chassis do obudowy. A ja tych śrub dawno juz nie miałem. Kupujący na moje pytanie o co chodzi z tymi śrubami odpowiedział, że takich teraz nie robią i koniecznie muszą być te originalne. Po jakimś czasie dopiero załapałem, że gościowi potrzebne były śruby a nie grajace radio - śruby były wykonane z mosiądzu - łakomy kąsek dla złomiarzy!
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

k24 pisze:Ja kiedyś też sprzedałem radio Amator za złotówkę (...)
Mhmm... liczę, że było to dość dawno. Swoją drogą, jeśli miałbyś okazję trafić takowe radio, z przyjemnością je nabędę. Z wiadomych względów :D .

Pozdrawiam
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

amator pisze:
k24 pisze:Ja kiedyś też sprzedałem radio Amator za złotówkę (...)
Mhmm... liczę, że było to dość dawno. Swoją drogą, jeśli miałbyś okazję trafić takowe radio, z przyjemnością je nabędę. Z wiadomych względów :D .

Pozdrawiam
Mam takowe rdio.Stan dobry , może nawet bdb. Kiedyś przestroiłem UKF i zabawa się skończyła.Leży w garażu.Kosztuje tyle, ile przesyłka-ewentualnie plus symboliczna złotówka. Oczywiscie bez głośników.
Pozdrawiam.
Lech S.
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

Lech Sołtysik pisze:Mam takowe rdio.Stan dobry , może nawet bdb. Kiedyś przestroiłem UKF i zabawa się skończyła.Leży w garażu.Kosztuje tyle, ile przesyłka-ewentualnie plus symboliczna złotówka.

Biorę! I trzymam za słowo :P . Dalszy kontakt przez PW.
Oczywiscie bez głośników.
Szkoda, ale jakoś to przeżyję :P .

Pozdrawiam
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Może ktoś ma ochotę na Zodiaka? Stan bdb..UKF przestrojony. Potencjometry trochę trzeszczą.Oczywiście bez kolumn. :(
Lech S.
Awatar użytkownika
Marcello_Mastroianni
100...124 posty
100...124 posty
Lokalizacja: Liverpool/Merseyside/Lancashire/UKD52/North West England/53°25N 3°W

Post autor: Marcello_Mastroianni »

Mam pomysł co do tego Zodiaka ,,, napisz proszę czy dało by się je wpakować do skrzynki od syreny ? Jak myślisz ? bo mi sie wydaje że się uda ...
Od Pewnego Czasu Rzeczywisty Postęp techniczny coraz częściej jest zamieniany na jego Pozory mające służyć wyłącznie wyciągnięciu z klienta PIENIĘDZY ...
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Marcello_Mastroianni pisze:Mam pomysł co do tego Zodiaka ,,, napisz proszę czy dało by się je wpakować do skrzynki od syreny ? Jak myślisz ? bo mi sie wydaje że się uda ...
Pewnie dałoby się , zwłaszcza po przekatnej. Tylko po co? :shock:
Lech S.
Awatar użytkownika
Marcello_Mastroianni
100...124 posty
100...124 posty
Lokalizacja: Liverpool/Merseyside/Lancashire/UKD52/North West England/53°25N 3°W

Mam taką skrzynkę , a nie czuję się na siłach by odbudować Syrenke od podstaw ... mam też bude AGI (nawet kilka) ... i chyba w age lepiej to wsadzić , ?

jak to po przekątnej ?

Poza tym ja lubie eksperymenty ... na forum już opisywałem , przeróbkę CALYPSO na hmm nazwijmy to BooMBoX ...
Od Pewnego Czasu Rzeczywisty Postęp techniczny coraz częściej jest zamieniany na jego Pozory mające służyć wyłącznie wyciągnięciu z klienta PIENIĘDZY ...
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Marcello_Mastroianni pisze:Mam taką skrzynkę , a nie czuję się na siłach by odbudować Syrenke od podstaw ... mam też bude AGI (nawet kilka) ... i chyba w age lepiej to wsadzić , ?

jak to po przekątnej ?

Poza tym ja lubie eksperymenty ... na forum już opisywałem , przeróbkę CALYPSO na hmm nazwijmy to BooMBoX ...
Dlatego, ze pchanie półprzewodników do skrzynek względnie starych lampowców, nie jest dobrym rozwiazaniem, a wręcz nagannym.Ja nie jestem zwolennikiem unowocześniania staroci.
Lech S.
Awatar użytkownika
Marcello_Mastroianni
100...124 posty
100...124 posty

Ja broń boże niczego nie niszczę ...
proszę przeszytać ten post : http://www.trioda.nazwa.pl/trioda/php/f ... c&start=30

mam same obudowy i chcę w nie tchnąc życie, tak by miały nowy UKF i brzmienie współczesnej jakosci ... a przy tym ulubiony wygląd ... co w tym nagannego ?