Witam.
EBF 89 i EL84 w mono.Było to jakieś czterdzieści lat temu .Niestety fotek nie mam
Mateusz , wziąłeś sie ostro do pracy, ale nie wiem na jakich lampach ten wzmacniacz popełniłeś.Chyba ,że coś mi umknęło?
Lech Sołtysik pisze:Witam.
EBF 89 i EL84 w mono.Było to jakieś czterdzieści lat temu .Niestety fotek nie mam
Mateusz , wziąłeś sie ostro do pracy, ale nie wiem na jakich lampach ten wzmacniacz popełniłeś.Chyba ,że coś mi umknęło?
Jeżeli to jest sam bufor, a za nim jakiś wzmak tranzystorowy to coś jest nie tak z tym wycięciem pasma basu ja te bufor robiłem na różnych lampach i nigdy problemów z basem nie było, a ta wyraźniejsza gitara to zapewne podbicie środka pasma. Chyba cosik jest nie tak.......
za buforem są słuchawki, ale tylko czasowo bo kuzyn robił jakies małe przyjątko i wzmacniacz tda wywędrował, wróci w poniedziałek, i wtedy go przetestuje. narazie zostają słuchawki, jutro spróbuje jak to słychać na kinie domowym i zdam relacje
Słuchawki?! To przecież jest strszna męczarnia dla tej ECC88 bufor nie może pełnić roli wzmaka słuchawkowego jego się wpina pomiędzy źródło dźwięku(komp, CD, tuner) a wzmaka i to jest jego główne zadanie.
wiem, pisałem że to tylko czasowe ,
gdyby nie słuchawki to nawet bym nie miał na czym sprawdzić czy gra.
w poniedziałek wróci wzmacniacz i będzie dobrze.
test na kinie wypadł dobrze gitara jest świetna:) i bas sie nawet pojawił
Jeżeli to trafo jest sprawen to je bierz. Ja sam planuje kupić jakieś TG do mojego wzmaka i napoczątku nad tym myślałem ale po analizie moich potrzeb i możliwości TG01 z Telto będzie lepsze do parki 6P6S i tańsze.
Boguś dzięki za te trafa
zdjęcia: http://m4tizz.fotosik.pl/albumy/38303.html
powiedzcie mi do czego je można użyć jeśli będe miał 2 takie same.
czy lepiej wziąć te TG5 z allegro ?