Nulloda ma jedną wadę - nie da się do niej nic przylutować, jak udowdnić, że ona gra?Piotr pisze:Tomku! Wzmacniacz audio na nullodach! Zrobimy majątek!
Cepeliada ...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 100...124 posty
- Lokalizacja: Liverpool/Merseyside/Lancashire/UKD52/North West England/53°25N 3°W
-
- 625...1249 postów
-
- 2500...3124 posty
A tak się dałem naciąć
. Myślałem, że to prawdziwe AZetki, jednak 1) kto by je teraz tanio robił i 2) od początku mi się nie zgadzały podstawki i cokoły, prawdziwy bocznostyk siedzi w podstawce a bańka praktycznie wychodzi z chassis. No cóż, od gó... łajna należy trzymać się na odległość kija albo nawet dwóch.

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- moderator
-
- 100...124 posty
- Lokalizacja: Liverpool/Merseyside/Lancashire/UKD52/North West England/53°25N 3°W
no i aukcja "códa" Replika radioodbiornika lampowego Spirit ofStLouis (numer 111244654) ... się skończyła ...
na kwocie ... 304,00 zł
to straszne ... i smutne ...
bo uzmysłąwiam sobie co za to mozna kupić ...
a to radyjko wisiało na ebaju za 10 $ i pies z kulawą nogą go nie tkną ...
cóż jak to ktoś mądry powiedział o Polsce :
"Pogański Kraj , Pogańskie Obyczaje ..."
ps. wiecie kto to powiedział? taka mini zagadka ...

na kwocie ... 304,00 zł
to straszne ... i smutne ...
bo uzmysłąwiam sobie co za to mozna kupić ...
a to radyjko wisiało na ebaju za 10 $ i pies z kulawą nogą go nie tkną ...
cóż jak to ktoś mądry powiedział o Polsce :
"Pogański Kraj , Pogańskie Obyczaje ..."
ps. wiecie kto to powiedział? taka mini zagadka ...

Od Pewnego Czasu Rzeczywisty Postęp techniczny coraz częściej jest zamieniany na jego Pozory mające służyć wyłącznie wyciągnięciu z klienta PIENIĘDZY ...
-
- 125...249 postów
-
- 125...249 postów
Heh, kilka lat temu widziałem to to u naszych sąsiadów. Tandeta jak cię mogę, ale kosztowało coś koło 50-80 DM ale uwaga- nowe w sklepie.
"lampy" są zrobione z takiego tworzywa, że "bańki" uginają się pod palcami. Te wszystkie wynalazki wyglądają nawet nawet na zdjęciach, w rzeczywistości tchną straszną tandetą. Chociaż nie powiem- przyznam się, kupiłem na przecenie z nudów radyjko za 20DM (40 zł), stylizowane na lata 50-te i działa do tej pory. Nie wiem, czy wiecie, że nawet diora robiła takie repliki o nazwie McLeland. Kiedyś znalazłem skrzynkę od tego cuda w jakimś bomisie (kto pamięta co to było ?) i wmontowałem tam jakiś tranzystor.... Było to za czasów "dolnego" UKF-u i teraz jeszcze gdzieś stoi i się kurzy.
Pluto
"lampy" są zrobione z takiego tworzywa, że "bańki" uginają się pod palcami. Te wszystkie wynalazki wyglądają nawet nawet na zdjęciach, w rzeczywistości tchną straszną tandetą. Chociaż nie powiem- przyznam się, kupiłem na przecenie z nudów radyjko za 20DM (40 zł), stylizowane na lata 50-te i działa do tej pory. Nie wiem, czy wiecie, że nawet diora robiła takie repliki o nazwie McLeland. Kiedyś znalazłem skrzynkę od tego cuda w jakimś bomisie (kto pamięta co to było ?) i wmontowałem tam jakiś tranzystor.... Było to za czasów "dolnego" UKF-u i teraz jeszcze gdzieś stoi i się kurzy.
Pluto
-
- 100...124 posty
zamieść proszę zdjęcia tego cuda DIORY,jestem bardzo ciekawy,nigdy o tym nie słyszałem.pluto pisze: diora robiła takie repliki o nazwie McLeland.
Pluto
A przy okazji co to było Bomis? może Komis raczej, czy to literówka ?
Od Pewnego Czasu Rzeczywisty Postęp techniczny coraz częściej jest zamieniany na jego Pozory mające służyć wyłącznie wyciągnięciu z klienta PIENIĘDZY ...
-
- moderator
Biuro Obrotu Maszynami I Surowcami. Takie sklepy, gdzie trafiały niepełnowartościowe czy wycofywane gdzieś rzeczy - podzespoły elektroniczne, jakaś aparatura pomiarowam ale też rury, zawory, narzędzia itp. rzeczy.Marcello_Mastroianni pisze: A przy okazji co to było Bomis? może Komis raczej, czy to literówka ?
-
- 100...124 posty
-
- 2500...3124 posty
Ja trochę żałuję, że się urodziłem ciut za późno. Czytałem o Bomisach w czasopismach "Zrób Sam" (kto to jeszcze pamięta?
a ja wciąż trzymam w szafie te parę roczników, tak samo jak i "Młodego Technika").

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- moderator
Część z tych sklepów jeszcze działa - w Warszawie były słynne Bomisy na Promenady 5/7, Sierakowskiego (z wejściem od Kłopotowskiego czy innej ulicy, potemnosił nazwę GOMIS) i na Dolnej.Vault_Dweller pisze:Ja trochę żałuję, że się urodziłem ciut za późno. Czytałem o Bomisach w czasopismach
Działa też sklep we Wrocławiu (ul. Klary Zetkin 42)
W Tychach był Bomis (zasilany głównie przez ZEG i Carboautomatykę) przy Al. Rewolucji Październikowej 36...
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
-
- 125...249 postów