GALERIA
Moderator: gsmok
-
- moderator
Zrobione zgodnie z zamówieniem. Moje komentarze - nie ma możliwości zmiany opisu pliku (zrobiłem literówkę) do tego spolszczone w części (niech będzie albo po angielsku, albo po polsku, ale nie w mieszance), do tego niespójnie (tekst 'kliknij Dalej', ale przycik nazywa się 'Kontunuuj')gsmok pisze:Robię próby z przeniesieniem kont użytkowników.
Mam prośbę do Tomka (tszczesn). Mógłbyć zalogowac się do Galerii i załadować jakieś zdjątko (najpewniej radioodbiornika).
-
- 2500...3124 posty
BTW, jak przenosisz konta użytkowników? Po jednym rejestrujesz, czy próbujesz "podczepić" galerię pod bazę danych forum i z niej galeria ma wyciągać odpowiednie informacje (ew. z okrojonej kopii BD forum, ale to nie byłoby najszczęśliwsze rozwiązanie)?
[EDIT]
Aaa, już widzę, pewnie podpiąłeś galerię do bazy. Zalogowałem się z powodzeniem.
[EDIT]
Aaa, już widzę, pewnie podpiąłeś galerię do bazy. Zalogowałem się z powodzeniem.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 3125...6249 postów
tszczesn -> popracuję jeszcze nad szczegółami.
Vault_Dweller -> nie podłączyłem się do tabeli użytkowników naszego Forum. Z przyczyn technicznych nie jest to opłacalne. Forum jest w innej bazie niż Galeria. Poza tym prefiksy nazw tabel uwzględnianych automatycznie w programach są inne. Musiałbym zbyt wiele zmieniać w kodzie a nie chcę tego robić. Napisałem po prostu krótki skrypt do przenoszenia danych. W tej chwili w Galerii są zarejestrowani tylko najbardziej aktywni Użytkownicy Forum. To mi daje pewność, że Galeria będzie właściwie przetestowana. Jak wszystko się ustabilizuje i uznamy, że jest to możliwe aktywowana zostanie opcja samodzielnej rejestracji w Galerii.
Tymczasem jeśli ktoś odczuwa nieprzepartą chęć dodawania zdjęć do Galerii prosze o tym napomknąć a dokonam rejestracji.
Vault_Dweller -> nie podłączyłem się do tabeli użytkowników naszego Forum. Z przyczyn technicznych nie jest to opłacalne. Forum jest w innej bazie niż Galeria. Poza tym prefiksy nazw tabel uwzględnianych automatycznie w programach są inne. Musiałbym zbyt wiele zmieniać w kodzie a nie chcę tego robić. Napisałem po prostu krótki skrypt do przenoszenia danych. W tej chwili w Galerii są zarejestrowani tylko najbardziej aktywni Użytkownicy Forum. To mi daje pewność, że Galeria będzie właściwie przetestowana. Jak wszystko się ustabilizuje i uznamy, że jest to możliwe aktywowana zostanie opcja samodzielnej rejestracji w Galerii.
Tymczasem jeśli ktoś odczuwa nieprzepartą chęć dodawania zdjęć do Galerii prosze o tym napomknąć a dokonam rejestracji.
-
- 2500...3124 posty
Jeśli Boguś ma trochę fotek swoich motocykli z dawnych lat...gsmok pisze:Do Galerii dodałem kategorię "Muzeum techniki" a w niej "Pojazdy" i "Inne urządzenia technczne".
Koledzy "tramwajarze" mogą już dodawać fotografie![]()
Zapraszam.

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 625...1249 postów
Przepraszam, że odkopuję leciwy temat, ale dziś próbowałem zalogować się do galerii i nie powiodło się. Wpisuję nazwę uzytkownika, hasło i się pokazuje:
Kiedy chcę aby mi przypomniał hasło, wywala:*** Nie możesz się zalogować, spróbuj jeszcze raz ***
Wybrany użytkownik nie istnieje!
Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 

-
- administrator
-
- administrator