EL 156-single ended
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 2500...3124 posty
No pewnie, że zamieszczaj fotki bebechów! Najbardziej mnie podniecają "rozbierane" zdjęcia wzmacniaczy, zwłaszcza porządnie wykonanych metodą montażu przestrzennego.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 625...1249 postów
-
- 2500...3124 posty
Nie jest to może najelegantsza z widzianych przeze mnie konstrukcji, ale mogło być dużo gorzej!
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 625...1249 postów
-
- 125...249 postów
Max 4 W - 4,2W.
Po co Tobie tyle dodatkowych triod? Pentoda ECL86 ma dużą czułość a trioda tejże lampy to połówka ECC83 która z zapasem wysteruje pentodę przy sotsunkowo małym sygnale wejściowym uwzgledniają petlę sprzężenia zwrotnego.. Nawet jak dodasz regulację barwy dźwięku to potrzebować będziesz tylko pojedyńczego stopnia triodowego co najwyżej dwóch jeśłi zdło sygnału sotarcza mniej niz 300mV sygnału.. I tu bardziej bym polecał ECC81 niż ECC83 - a to że taki stopień będzie poza pętlą sprzężenia zwrotnego wraz mniejsza rezystancja wewnętrzna zaowocuje lepszym odtwarzaniem sopranów.
Po co Tobie tyle dodatkowych triod? Pentoda ECL86 ma dużą czułość a trioda tejże lampy to połówka ECC83 która z zapasem wysteruje pentodę przy sotsunkowo małym sygnale wejściowym uwzgledniają petlę sprzężenia zwrotnego.. Nawet jak dodasz regulację barwy dźwięku to potrzebować będziesz tylko pojedyńczego stopnia triodowego co najwyżej dwóch jeśłi zdło sygnału sotarcza mniej niz 300mV sygnału.. I tu bardziej bym polecał ECC81 niż ECC83 - a to że taki stopień będzie poza pętlą sprzężenia zwrotnego wraz mniejsza rezystancja wewnętrzna zaowocuje lepszym odtwarzaniem sopranów.
Ostatnio zmieniony śr, 23 sierpnia 2006, 12:24 przez _idu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 2 posty
Maniak sprzetu typu lampa
Witaj Teslacoil!!
Sory, ale nawet tutaj bede Ciebie prześladował!!
Ja chcem taka LAMPKE!!
Czekam z niecierpliwoscia, az znajdziesz chwile aby poskładac mi drewniane pudełko z wystajacymi lampkami!!
Wiem ze to nie jest 15 min roboty!! Ale dobrych kilka dni!!
Kasa nie gra roli!! Poza tym wiesz ze ja napewno sie odwdziecze!!
Pozdrawiam! S Z U B I.
Sory, ale nawet tutaj bede Ciebie prześladował!!
Ja chcem taka LAMPKE!!
Czekam z niecierpliwoscia, az znajdziesz chwile aby poskładac mi drewniane pudełko z wystajacymi lampkami!!
Wiem ze to nie jest 15 min roboty!! Ale dobrych kilka dni!!
Kasa nie gra roli!! Poza tym wiesz ze ja napewno sie odwdziecze!!
Pozdrawiam! S Z U B I.