SE EL 84
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Popiol- tak jedna ecc81 obsługuje 2 kanały,przesłuchów brak.Sprzedaje "igły" bo okazało się że są również za duże na moje warunki.
Piotr-tak,oryginalny projekt przewiduje właśnie sklejkę,liściasta wydaje się ma lepszą stratność,jest miękka i lekka zarazem,moim skromnym zdaniem MDF jest bardzo "tępym" materiałem w sensie oczywiście akustycznym.
Szalony-masz racje te wydają się być ciut za masywne,ale ze zdobyciem tych drugich jest tak jak napisałeś(trudno kupować całą obudowę dla uchwytów)
Pozdrawiam
ps.powoli również szykuje się w końcu SE dla 6l6
Piotr-tak,oryginalny projekt przewiduje właśnie sklejkę,liściasta wydaje się ma lepszą stratność,jest miękka i lekka zarazem,moim skromnym zdaniem MDF jest bardzo "tępym" materiałem w sensie oczywiście akustycznym.
Szalony-masz racje te wydają się być ciut za masywne,ale ze zdobyciem tych drugich jest tak jak napisałeś(trudno kupować całą obudowę dla uchwytów)
Pozdrawiam
ps.powoli również szykuje się w końcu SE dla 6l6
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Właśnie to jest jego zaletąnuncjusz1 pisze:MDF jest bardzo "tępym" materiałem w sensie oczywiście akustycznym.

Życzę powodzenia. Zapowiada się bardzo ciekawie. Ale jeżeli pozwolisz, to nieco ponarzekam:nuncjusz1 pisze:ps.powoli również szykuje się w końcu SE dla 6l6
-Nie podoba mi się montowanie gniazdek na górze. Porządne kable będą się strasznie giąć i obijać o lampy.
-Co to za gałka? Taka piękna obudowa i takie paskudztwo? Chyba, że to tymczasowa gałka testowa

-Mogłeś też zainwestować w trochę lepsze (nowsze, większe) elektrolity.
I popytam:
-Gdzie schowałeś transformator sieciowy? To czarne maleństwo, to dławik, prawda?
-Jak będą rozmieszczone lampy? Domyślam się, że prostownik też lampowy?
-
- 2500...3124 posty
Już się nie czepiaj gałki, ładna jest! Bardzo staroświecka, i takie mi się podobają.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 625...1249 postów
Lampy końcowe to dwie podstawki po lewej, lampa prostownicza z tyłu między trafami wyjściow.,wolne dziury to drivery prawdopodobnie na pentodach "57",które dzięki Tszczesnemu i Malkontentowi niedługo dotrą zza granicy(mam nadzieję że w całości),wreszcie mały otwór zostawiłem na jakąś duotriodę(?).Sieciowy to toroid o mocy 250W umieszczony pod dławikiem,który widać(czarny).Gałka będzie właśnie taka,nawet przewód sieciowy będzie miał "zabytkową" wtyczkę z ebonitu.Całość nakrywana będzie perforowaną blachą w kształcie pudełka po obrysie całej obudowy pomalowaną tak samo jak dół,z wycięciami tam gdzie gniazda gł. i sygnał.Jak coś polutuję to wkleję zdjęcia "bebechów"
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- 250...374 postów
-
- 625...1249 postów
-
- moderator
-
- 625...1249 postów
-
- 125...249 postów
-
- 2500...3124 posty
-
- moderator
-
- 2500...3124 posty
-
- 625...1249 postów
Witam
Elektron-Zleciłem tylko malowanie proszkowe,resztę zrobiłem z blachy stal. 2mm.Piotrze cóż z garści Telpodów,jak z tych sześciu wybierzesz może jeden współbieżny a resztę gdzie użyjesz?, a wtedy przewaga "taniości" szybko blednie,a i co do trzeszczenia pewnym być nie możesz.Jak sam nieraz piszesz robisz wzmak na zamówienie,a za miesiąc klient przylatuje że mu trzeszczy,z przekonaniem że to jednak "samoróba"
ps. kolumienka na Fosteksie przemówiła,bajka
Elektron-Zleciłem tylko malowanie proszkowe,resztę zrobiłem z blachy stal. 2mm.Piotrze cóż z garści Telpodów,jak z tych sześciu wybierzesz może jeden współbieżny a resztę gdzie użyjesz?, a wtedy przewaga "taniości" szybko blednie,a i co do trzeszczenia pewnym być nie możesz.Jak sam nieraz piszesz robisz wzmak na zamówienie,a za miesiąc klient przylatuje że mu trzeszczy,z przekonaniem że to jednak "samoróba"
ps. kolumienka na Fosteksie przemówiła,bajka

-
- 3125...6249 postów
Re: SE EL 84
Uchwyty bywają różne: http://www.agas.pl/produkty.php?offset=4&idkat=4szalony pisze:Bardzo mi się podobaAle przyczepie się do jednej rzeczy (bez obrazy)
Te "meblowe" uchwyty jakoś niezbyt wg. mnie pasują. Lepszy ogólny wygląd dały by takie kanciaste, metalowe uchwyty jak w niektórym sprzęcie pomiarowym (tylko jak je dorwać ?)
Pozdrawiam!