Witam ponownie!
Mały dziś był ruch, padał deszcz ale wszystko co potrzebowałem dostałem w militarnym stoisku. Nabyłem więc śmieszny klistron K-26 i całą masę lampek miniaturowych.
Alek
Wolumen 22.06
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Zapytałem o nie i dostałem zapewnienie, że są w sprzedaży. Nie miałem już kasy, bo tak kupiłbym i lampy GU50 i podstawki.
Ciekawa rzecz była w następnym rzędzie od tego stoiska.
Gość miał jakieś kawałki starej radiostacji czy czegoś takiego z podstawkami ceramicznymi, ale chyba nie od 6S33S. To było pod jakąś inną lampę, po było chyba mniej nóżek.
Ciekawa rzecz była w następnym rzędzie od tego stoiska.
Gość miał jakieś kawałki starej radiostacji czy czegoś takiego z podstawkami ceramicznymi, ale chyba nie od 6S33S. To było pod jakąś inną lampę, po było chyba mniej nóżek.
-
- 125...249 postów
wolumen-podstawki
Dzięki za info. Pytałem się w związki z moją manią podstawkową. Tym razem zastanawiam się nad podstawkami do pięknej lampy 6S41S, którą onegnaj zanabyłem na Wolumenie. Myślałem o ewentualnym wykorzystaniem samych pinów od podstawki GU-50. Niestety sama podstawka od GU-50 nie pasuje do 6S41S. Natoiast podstawka od GU-50 pasuje (po zdjęciu metalowej osłony) do lampy 5C8S (którą też kiedyś udało mi się kupić na Wolumenie)
Pozdr. Nieznaczny