... tj sterowanie w pierwszej siatce oraz trzeciej siatce. Przykłady - jakie posiadam - 6Ż10P, 6Ż2P, 6Ż2B, 6Ż10B. Moje pytanie - jak taki mieszacz sprawdzi się w zakresie UKF? Ma ktoś doświadczenia z taką konfiguracją?
A może dac sobie spokój i robić mieszanie sumacyjne?
Typowe osiągi np. 6Ż10P nachylenie po g1 = 9,5mA/V po g3 = 1,5mA/V.
Pentody z podwójnym sterowaniem.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
-
- moderator
Podobne wejścia nie będą.... Można próbować E90H lub nieco inną EH90 - radziecki odpowiednik 6A2P.
Ale heptody a raczej pentagridy nie mają dobrego nachylenia, ponadto lużne siatki mikroopnowanie. Radziłbym rozejrzeć się za 6Ż10P, 6Ż2P czy subminiaturkom 6Ż10B, 6Ż2B.
Jest jeszcze inne wyjście. Mam 6 albo 8 sztuk subminiaturowym bateryjnych 1Ż37B - mają one dwie równorzędne siatki sterujące (siatka sterujaca podzielona na dwie symetryczne połówki). Ponadto w zasadzie można jeszcze uzyć siatki trzeciej jako elektrody sterującej.
Co innego mi podchodzi. Ano np. QQE02/5 o którą pytam i w innym wątku.
P.S. Pospiech....
SORRY - nie będzie to iloczynowe mieszanie na QQE02/5, a i te połoki siatki sterującej 1Ż37B to też nie iloczynowe mieszanie.
[/url]
Ale heptody a raczej pentagridy nie mają dobrego nachylenia, ponadto lużne siatki mikroopnowanie. Radziłbym rozejrzeć się za 6Ż10P, 6Ż2P czy subminiaturkom 6Ż10B, 6Ż2B.
Jest jeszcze inne wyjście. Mam 6 albo 8 sztuk subminiaturowym bateryjnych 1Ż37B - mają one dwie równorzędne siatki sterujące (siatka sterujaca podzielona na dwie symetryczne połówki). Ponadto w zasadzie można jeszcze uzyć siatki trzeciej jako elektrody sterującej.
Co innego mi podchodzi. Ano np. QQE02/5 o którą pytam i w innym wątku.
P.S. Pospiech....
SORRY - nie będzie to iloczynowe mieszanie na QQE02/5, a i te połoki siatki sterującej 1Ż37B to też nie iloczynowe mieszanie.
[/url]