Lampa modulacyjna. Impulsowa tetroda mocy do zastosowania jako modulator impulsowy (włącza i wyłącza duży prąd) Żarzenie 26V, 1.6-1.9A. Prąd anodowy w impulsie (Ua=20kV, Us1=-800V, w impulsie +250, Us2=1,25kV, T=2us, 500impulsów/sek.) - 16A
Witam.
Ta lampa to tetroda, używana jako modulator w radarach.
Może też pracować jako generator lub wzmacniacz mocy w.cz, moc 50W.
Wymaga dość oryginalnej podstawki.
Pozdrowienia.
Darek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mariusz Wiśniewski pisze:
Wie ktoś co to za lampa?
Jest to impulsowa lampa modulacyjna do radarów. Wartość finansowa niestety żadna.
Witam
Po wypowiedzi kolegi "tszczesn" trudno ją będzie kupić za żadną cenę.
A może są jakieś gabaryty tej lampy, bo jak duża to może i coś jednak warta, a jak mała to pewnie jednak nic.
Pozdrowienia
Interstage transformers in addition to providing added voltage gain, transformer coupling eliminates the necessity of voltage-blocking (coupling) capacitor and provides a low-resistance path for direct current to the tube plate.
Piotr pisze:Jestem zainteresowany kupnem.
Tylko, czy opłaca się robić paczkę na jedną lampę? Może coś się jeszcze uzbiera i wyślesz łącznie
Witam
Przypominam ci Piotrze o naszykowanej dla Ciebie paczce z trzema lampami T-02, czeka, a elektrony w tych lampach jakoś nie tworzą chmury.
Pozdrowienia
Interstage transformers in addition to providing added voltage gain, transformer coupling eliminates the necessity of voltage-blocking (coupling) capacitor and provides a low-resistance path for direct current to the tube plate.
Pamiętam, pamiętam!
Nadchodzą wakacje, więc chcę sobie zabezpieczyć zapas dobrej zabawy w wolnym czasie. Jeżeli mój plan się powiedzie, to będą moje najdłuższe wakacje
GMI-5 wygląda rzeczywiście okazale. Kawał lampy (300g), przyjemnie się ją trzyma A parametry są wprost porażające.
Konstrukcja elektrod to prawdziwe arcydzieło. Sztuka z gatunku pancernych niezniszczalników.
Ponadto w środku jest .8g złota
Jaka szkoda, że nie mam drugiej do pary...
ps. W notce producenta jest wszystko łącznie z zalecaną kolejnością włączania elektrod, więc nie rozumiem skąd pytanie "co to za lampa"
Zaintrygowało mnie tylko jedno: Pierwszy raz spotkałem sie z określeniem terminu "przydatności do spożycia". 12 lat, więc lampa jest już przeterminowana...
Aha - "narabotka" 500h. Niezbyt dużo, jak na pancerny sprzęt wojskowy, prawda?
Ale w jakich warunkach ma pracować? Nic dziwnegfo tlyko 500 godzin jjako gwarantowany czas pracy podczas któego wszystkie jej parametry trzymają swoja wartość. Jako klasyczny wzmacniacz będzie dłuuuuuugo służyc.
Piotr pisze:
Zaintrygowało mnie tylko jedno: Pierwszy raz spotkałem sie z określeniem terminu "przydatności do spożycia". 12 lat, więc lampa jest już przeterminowana...
Aha - "narabotka" 500h. Niezbyt dużo, jak na pancerny sprzęt wojskowy, prawda?
Ale zauważyłeś, jakie ma ono osiągi? Zresztą magnetrony które sterowała też nie były bardziej długożyciowe :)