Drogocenne lampy i kable.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Drogocenne lampy i kable.
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=2641115
Na dodatek zwalające z nóg zapisy: "Zastrzegam sobie zdjęcie przedmiotu z aukcji bez podania powodu i przyczyny."
Na dodatek zwalające z nóg zapisy: "Zastrzegam sobie zdjęcie przedmiotu z aukcji bez podania powodu i przyczyny."
Re: Drogocenne lampy i kable.
Przyznaję się bez bicia, że wstając o 4:30 miałem posępną minę - z wiadomego względu samego wstawania, aż tu nagle czytam:Zibi pisze:Na dodatek zwalające z nóg zapisy: "Zastrzegam sobie zdjęcie przedmiotu z aukcji bez podania powodu i przyczyny."
cyt.:"(...)dwie nowe lampy NOS Telefunken EL84 Polecam je przede wszystkim jako lampę końcową do wzmacniaczy a najbardziej do konstrukcji Audio Note OTO SE w którym, lampa ta podnosi walory soniczne na zupełnie inny poziom

Oto właśnie się dowiaduję, że chcąc czy nie chcąc, kiedy słucham PR1 dzięki Rapsodii przenoszę się (choć tylko połowicznie - tylko jedna lampa) w inny wymiar czasoprzestrzeni

Nawet świstak (ten od sreberek) czegoś takiego nie zna...
Reszta cen też "niczego sobie"

Pozdrawiam przy porannej kawie...
Także zauważyłem na Allegro jedną z tych aukcji (CCa). Pomyślałem że może komuś wcisnęło się przypadkowo o jedno zero więcej. Ale okazuje się że to nie pomyłka. Zdaje się przypadek medyczny.
EL84 za pięć stów ? Niesamowite... Trzeba koniecznie śledzić te aukcje, bo to dopiero będzie ciekawe jeśli znajdzie się kupiec ! Całkiem jak z tym Niemcem, który dał ogłoszenie że chce kogoś zjeść i zgłosił się człowiek i został zjedzony !
EL84 za pięć stów ? Niesamowite... Trzeba koniecznie śledzić te aukcje, bo to dopiero będzie ciekawe jeśli znajdzie się kupiec ! Całkiem jak z tym Niemcem, który dał ogłoszenie że chce kogoś zjeść i zgłosił się człowiek i został zjedzony !
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Re: Drogocenne lampy i kable.
Rzekłbym nawet "do niczego sobie"amator pisze:Reszta cen też "niczego sobie"

Hmm... jedziemy dalej starą śpiewką...
http://www.allegro.pl/item105301983_cca_simens.html ... i inne...
Że też mu się nie znudzi...
http://www.allegro.pl/item105301983_cca_simens.html ... i inne...
Że też mu się nie znudzi...

-
- 500...624 posty
Andrzej Molicki pisze:Te tajemnicze kable to mi coś szanownym florianem z wolumenu pachną przynajmniej po jakości wykonania
Tjaaa... Ciężko coś dodać... No, ale ja się nie znam i według niektórych - zawsze mogę kupić "kabelek" za 2,50zł a nie za... 2500zł.... Tej firmy znawcom nie trzeba reklamować...
... Teraz inna lepsza cena...
My God, he's crazy(?)!
- MalKontent
- 375...499 postów
Ja podejrzewam, że sprzedawca zapomniał napisać, że każda z monożył jest lutowana do wtyku innym stopem, dzięki czemu każdą z nich płynie inny fragment spektrum, dając nieporównanie szersze pasmo kabla i przejrzystość sceny dźwiękowej, a także mniejsze szumy, dzięki eliminacji niepotrzebnych zderzeń elektronów sygnałów o skrajnie różnych częstotliwościach.
Dodatkowo, dzięki komputerowo kontrolowanemu skrętowi monożył zniekształcenia fazowe są sprowadzone do minimum.
A grube są m.in. dlatego, żeby wyeliminować drgania kabla związane ze zjawiskiem Halla, istotnym zwłaszcza w przypadku ścian i stropów żelbetowych.
Czy nie?...
Dodatkowo, dzięki komputerowo kontrolowanemu skrętowi monożył zniekształcenia fazowe są sprowadzone do minimum.
A grube są m.in. dlatego, żeby wyeliminować drgania kabla związane ze zjawiskiem Halla, istotnym zwłaszcza w przypadku ścian i stropów żelbetowych.
Czy nie?...
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Tu mała dygresja na temat różnych pierdół...
Półtora tygodnia temu, w czwartek, do naszego radia przyszedł jakiś z wyglądu przypominający menelika facet, spytał czy to radio studenckie i zaczął gadać o tym, że był na wykładzie z fizyki. Potem coś nawijał o "puszeczkach z akceleratorami" i tym, że wszyscy jesteśmy "wielką pierwotną wspólnotą". Później, jak już wychodził, dorzucił: "Dzięcielina z mięsa po defloracji- to był Mickiewicz" i twierdził, że "człowiek ma dziś umysłowość żbika". Co ciekawe, wysławiał się tak nietypową dla menelików składną polszczyzną, bez jąkania się. Wiem to z relacji innych żakowców, bo niestety mnie przy tym nie było...
Półtora tygodnia temu, w czwartek, do naszego radia przyszedł jakiś z wyglądu przypominający menelika facet, spytał czy to radio studenckie i zaczął gadać o tym, że był na wykładzie z fizyki. Potem coś nawijał o "puszeczkach z akceleratorami" i tym, że wszyscy jesteśmy "wielką pierwotną wspólnotą". Później, jak już wychodził, dorzucił: "Dzięcielina z mięsa po defloracji- to był Mickiewicz" i twierdził, że "człowiek ma dziś umysłowość żbika". Co ciekawe, wysławiał się tak nietypową dla menelików składną polszczyzną, bez jąkania się. Wiem to z relacji innych żakowców, bo niestety mnie przy tym nie było...
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!