Pudełka pocztowe "Karton1 " i "Karton 2"
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn
-
tszczesn
- moderator
Pudełka pocztowe "Karton1 " i "Karton 2"
Kupię starsze pudełka paczkowe Poczty Polskiej o nazwach "Karton 1" i "Karton 2". Używam ich do przechowywania lamp, mają idealną kombinację funkcjonalności, pojemności i rozmiaru - idealnie wypełniają dostępne mi miejsce prawie bez luk. Nie jestem w stanie znaleźć pudełek z analogicznym zestawem cech gdzie indziej, a PP już ich nie produkuje 
-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

Re: Pudełka pocztowe "Karton1 " i "Karton 2"
Z ciekawości spytam czy możesz pokazać zdjęcie takiego pudełka, nigdy nie kupiłem żadnego opakowania tekturowego a problemu z przechowywaniem skarbów (lamp i nie tylko) nie mam żadnych, ilość opakowań kartonowych w marketach spożywczych ogromna i nigdy nie miałem problemów z ich pozyskaniem gratis, rozmiary różne różniste. Odległość półek na pudełka kartonowe w pionie (stelaże też robię/robiłem z mebli wywalanych tonami na osiedlach Warszawy, tnę samorobną krajzegą) to ok. 20cm i jedynie ten wymiar pudełek skracam na wysokość do ok. 18cm. A na boku kartonowych pudełek oczywiści napis co tam jest. Poza tematem: przed wakacjami z marketu w dziale rybnym pozyskałem gratis opakowania styropianowe z pokrywą (styropian twardy) po mrożonych rybach (trzeba wybrać czyste w środku i dodatkowo dokładnie umyć, zero śladów), mieszczą ok. 8 standardowych opakowań na lody 1l, według znajomych którym je rozdałem lody przechowują się w czasie kilku godzin bez problemów. I mój wąż w kieszeni śpi spokojnie.......Pozdrawiam.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
-
tszczesn
- moderator
Tak jak w załączniku. Poza idealnym rozmiarem, co pozwala mi tymi pudełkami praktycznie bez strat wypełnić moją przestrzeń na lampy to jest to nie jest to pudełko klapowe (z klasycznymi czterema klapami zapierającymi się o siebie) tylko otwierane "pokrywką" - co pozwala na łatwy dostęp do środka bez szybkiego zużycia góry pudełka, klapa nie ma pionowych "boczków" wchodzących do środka przy zamykaniu, (te boczki są absolutnie nieużywalne gdy środek jest wypełniony ułożonymi w środku lampami), za to ma "skrzydełka" na bocznych ściankach o które się opiera górna klapa zapobiegające jej wginaniu się do środka, co pozwala na bezproblemowe stawianie jednego pudełka na drugim.
Większość pudełek nieklapowych (w firmach opakowaniowych nazywane są "fasonowymi" lub "wykrojnikowymi" ma te nieszczęsne boczki co je czyni całkowicie nieprzydatnymi do lamp. A te o właściwej konstrukcji mają niepasujące rozmiary.
Większość pudełek nieklapowych (w firmach opakowaniowych nazywane są "fasonowymi" lub "wykrojnikowymi" ma te nieszczęsne boczki co je czyni całkowicie nieprzydatnymi do lamp. A te o właściwej konstrukcji mają niepasujące rozmiary.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

O gustach się nie dyskutuje ale o ile pamiętam to miejsca masz sporo, jak ja, i rozmiar pudełek nie powinien być dla ciebie problemem. Pozdrawiam.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.