Miernik lamp DIY - sonda
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn, OTLamp, Einherjer
-
TooL46_2
- 1875...2499 postów

Re: Miernik lamp DIY - sonda
Nie wiem, czy ktos juz podawal, ale... nie jestem pewien czy ebay moze cos z tym zrobic... Wyglada, ze ktos z UA sprzedaje miernik za spora kase

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

Jaki konkretnie problem widzisz w tej aukcji?
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
-
Tomasz Gumny
- 2500...3124 posty

Już to omawialiśmy. Projekt udostępniliśmy do dowolnego modyfikowania i wykorzystywania (również zarobkowego). Oczywiście miło, gdy ktoś nie usuwa autorów z ekranu startowego i wspomina o naszym forum jako miejscu, gdzie projekt powstał i gdzie można uzyskać pomoc. W nowej wersji oprogramowania planowałem umieścić jakiś krótki odnośnik do wpłat na Triodę, ale nie wiem czy da się coś takiego zrobić.
Tomek
-
traxman
- 125...249 postów

A to chyba ten gość, co zabawnie opisał budowę miernika, zdradza go mocowanie transformatora.
Informację da się zrobić na pierwszym ekranie.
Informację da się zrobić na pierwszym ekranie.
-
TooL46_2
- 1875...2499 postów

Zero atrybucji do autorow tego miernika. Nawet na schemacie brakuje wzmianki o Tomku i Adamie. Ale...
Musialo mi umknac -- sorry. Postaram sie teraz pamietacTomasz Gumny pisze: pt, 4 września 2026, 17:37 Już to omawialiśmy. Projekt udostępniliśmy do dowolnego modyfikowania i wykorzystywania (również zarobkowego).
Open Source jest mi bardzo bliski. Aczkolwiek ostatnio wiele 'firm' kradnie projekty OSS, buduje swoje platformy na karkach ludzi, a potem ich pozywa do sadu o jakies bzdury (vide Bambu Labs i grono innych...) Noz mi sie w kieszeni otwiera wiec...wybaczcie mi powyzszy post.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
Tomasz Gumny
- 2500...3124 posty

Możliwe, bo poleciało do Kosza: https://forum-trioda.pl/viewtopic.php?p=403918#p403918TooL46_2 pisze: pt, 4 września 2026, 17:53Musialo mi umknac -- sorry. Postaram sie teraz pamietacTomasz Gumny pisze: pt, 4 września 2026, 17:37 Już to omawialiśmy. Projekt udostępniliśmy do dowolnego modyfikowania i wykorzystywania (również zarobkowego).![]()
Tomek