Proxy sie wywala?

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Re: Proxy sie wywala?

Post autor: Romekd »

Czołem.
Jestem zaskoczony faktem, że atak tak szybko się dzisiaj skończył, gdyż z reguły trwał ok. dwa, trzy dni. Ten był za to dość uciążliwy, wywołał wzrost poboru mocy przez serwer do ok. 500 W i spowodował włączenie się czterech dodatkowych wentylatorów w obudowie serwerowej, przy czym temperatura w pomieszczeniu podniosła się do 28°C i była najwyższą w porównaniu z pozostałymi pomieszczeniami w domu i temperaturą na zewnątrz. Doszło do sytuacji, że Tomek wyłączył dostęp do "Triody" dla bootów, a strona serwisu Triody działała w tym czasie idealnie. By schłodzić pomieszczenie i sam serwer (jego zewnętrzna obudowa nagrzała się do ok. 45...50°C) musiałem pootwierać okna i wywołać przeciąg. Najdziwniejsze jest dla mnie to, że organizowany jest atak na nasze niszowe Forum (podczas ataku zapytania przychodzą z ogromnej liczby komputerów, rozlokowanych w wielu krajach świata, przez co nie da się przeciwdziałać tego typu atakom... :(

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
traxman
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: traxman »

Romekd pisze: wt, 11 sierpnia 2026, 21:22 Najdziwniejsze jest dla mnie to, że organizowany jest atak na nasze niszowe Forum (podczas ataku zapytania przychodzą z ogromnej liczby komputerów, rozlokowanych w wielu krajach świata, przez co nie da się przeciwdziałać tego typu atakom... :(
Pozdrawiam
Romek
No przecież nie będą testować najpierw na "dużych" stronach, sprawdzi się na małej bez żadnych konsekwencji, a potem zmieni się cel.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

Kolejna próba. Zaczęli o 17.45 i na razie koniec.
Awatar użytkownika
hellcat
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: hellcat »

Cel był chyba inny niż Trioda, ale faktycznie trzeba było przetestować.
https://www.money.pl/finanse/ogromny-wy ... 1264a.html
Üdv
Macska