naprawa radia AUTOVOX 730

Elektronika retro

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn, OTLamp, Einherjer

Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

naprawa radia AUTOVOX 730

Post autor: romanradio »

Witam
Potrzebna pomoc Sz. kolegów w uruchomieniu radyjka samochodowego prod. włoskiej AUTOVOX 730 z lat 70-tych
Próbowałem,temat jest m/inn.na Forum Radiomuseum.org, inne próby zawiodły,łącznie z tzw. "biciem piany".Chodzi o rzecz prostą czyli czytelny schemat radia,nawet jego kawałek z układem strojenia głowicy (tunera) UKF CCIR.Na RM brak schematu do oryginału czyli Autovoxa 730,znalazłem u nich bardzo stary schemat Autovox 725 z tą samą głowicą,niestety słabo czytelny,nie da się z pdf-u "podbić " czytelności.
Na forum RM temat dyskusji to "START AUTOVOX 725 MC72"
Chyba bozia mnie pokarała bo myślałem,że ze wszystkim dam sobie radę.Poszukując dawcy licencji do pierwszego polskiego Wiraża 601 zanim znalazłem właściwe czyli SIRIO kupiłem to radio w ciemno na alle.Cóż ,ma tylko ten sam odtwarzacz kaset a tuner UKF już nowszego patentu z diodami var.Oczywiście jak to na allegro w ofercie jako sprawne,z urwaną gałką z którą akurat nie było problemu
Jeśli ktoś ma kontakty z włoskim forum traktującym o starych radyjkach,może tam uzyska pomoc? B. proszę o info
pozdrawiam Roman
*przepaść już blisko więc brną dalej gubiąc zdrowy rozsądek po drodze*