Szanowni koledzy,
poszukuję kogoś kto byłby zainteresowany nawinąć nietypowy transformator głośnikowy ze szczeliną (SE z dwoma uzwojeniami pierwotnymi). Pytałem w tej sprawie p. Ogonowskiego ale nie chciał podjąć się nietypowego zlecenia ze względu na brak możliwości przetestowania a tym samym udzielenia gwarancji (co w sumie policzyłem na plus). Wiem że na forum kolega Kaka zajmował się tematem, ale nie wiem czy dalej robi w biznesie - nie dostałem niestety odpowiedzi na maila.
Nawijanie transformatorów
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn
-
Wicker
- 1250...1874 posty

Nawijanie transformatorów
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
-
szalony
- 1875...2499 postów

Re: Nawijanie transformatorów
Podpytam KaKa jeśli go tu nie ma, bo mam kontakt, ale wydaje mi się, że od dawna nie nawija.
Nie wiem jak będzie z jakością, ale możesz pomęczyć SIZEI, oni nawijają dziwadła na zamówienie.
Jakie potrzebujesz parametry? Lundahl posiada w ofercie takie trafa, i może wcale nie wyjść dużo drożej niż Ogonowski.
Nie wiem jak będzie z jakością, ale możesz pomęczyć SIZEI, oni nawijają dziwadła na zamówienie.
Jakie potrzebujesz parametry? Lundahl posiada w ofercie takie trafa, i może wcale nie wyjść dużo drożej niż Ogonowski.
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
-
onyx1944
- 625...1249 postów

Swego czasu zamawiałem u pietro4, bodajże z Wieliczki,
Nawijał mi PP pod 807 i wiele innych, zawsze byłem zadowolony. Bardzo dobre wykonanie i kontakt, polecam.
Nawijał mi PP pod 807 i wiele innych, zawsze byłem zadowolony. Bardzo dobre wykonanie i kontakt, polecam.
-
Wicker
- 1250...1874 posty

Takich raczej nie posiada, chodzi o transformator z dwoma uzwojeniami pierwotnymi - jednym dla lampy, drugim dla tranzystora który pracowałby jako booster.szalony pisze: pn, 1 czerwca 2026, 08:27 Jakie potrzebujesz parametry? Lundahl posiada w ofercie takie trafa, i może wcale nie wyjść dużo drożej niż Ogonowski.
Dzięki za podpowiedź, faktycznie zapomniałem o tym koledze a chyba kiedyś też coś od niego brałem.Swego czasu zamawiałem u pietro4, bodajże z Wieliczki
pozdrawiam,
Paweł
Paweł