Lampy B6S1 RFT - sprzedam

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Re: Lampy B6S1 RFT - sprzedam

Post autor: Romekd »

Jutro mam spotkanie klasowe, więc przesyłkę nadam dopiero po niedzieli, ale cieszę się, że ten mój komplet zostanie praktycznie wykorzystany, a nie zmarnuje się leżąc w magazynku :wink: Sprawdź proszę, czy na pewno do mnie wysłałeś tą PW, bo nic nie otrzymałem :roll:

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Jest PW, już odpisuję :D

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

onyx1944 pisze: pt, 29 maja 2026, 19:14 Pewnie nikogo to nie obchodzi tak jak wpisy o kasprzaku i sposobach nabywania lamp
Moja wina, dawnych wspomnień czar, obiecuję, że nigdy nic już nie napiszę o dawnych sklepach SPHWiU, Bomisach czy Wolumenach. Mam wiele lamp oscyloskopowych różnych (takie skrzywienie psyche), jeśli ktoś spyta i napisze, że do konkretnej konstrukcji a nie na półeczkę a mam, chętnie służę. Jakoś odczuwam pewną niechęć do mojej osoby na forum, chyba w końcu czas zakończyć wieloletnią przygodę z triodą.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
onyx1944
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: onyx1944 »

cirrostrato pisze: pt, 29 maja 2026, 23:14
onyx1944 pisze: pt, 29 maja 2026, 19:14 Pewnie nikogo to nie obchodzi tak jak wpisy o kasprzaku i sposobach nabywania lamp
Moja wina, dawnych wspomnień czar, obiecuję, że nigdy nic już nie napiszę o dawnych sklepach SPHWiU, Bomisach czy Wolumenach. Mam wiele lamp oscyloskopowych różnych (takie skrzywienie psyche), jeśli ktoś spyta i napisze, że do konkretnej konstrukcji a nie na półeczkę a mam, chętnie służę. Jakoś odczuwam pewną niechęć do mojej osoby na forum, chyba w końcu czas zakończyć wieloletnią przygodę z triodą.
Każdy ma jakiegoś bzika jakieś hobby ma...
Też mam kilka tysięcy lamp pod setkę radyj, kilkanascie miernikow oscyloskopow ale raczej nie chwalę się tym nie rozglaszam w niezwiązanym wątku, bo po co?
Trzeba się zastanowić skąd takie odczucie, myślę że wielu by interesowała historia bomisow sphwiu itp, ale wtrącanie tego do każdego wątku albo chwalenie się ilością posiadanych szpejow w wątkach całkiem niezwiązanych może być dla niektórych conajmniej irytujące, śmierdzi komercją chciwością i chęcią zysku. Proponuję założyć wątek o tym i myślę że wielu mogło by coś tam ciekawego dopisać, a nie dodawać to do zwykłego postu w dziale sprzedam kupię, czy przy każdej innej okazji, wątki się robią długie i nie na temat.
Proszę przemyśleć sprawę, w tematach tv kineskopów oscyloskopów i zapewne wielu innych na pewno jest coś do powiedzenia i szkoda tą wiedza nie podzielić się z tymi co jej nie mają i AI im nie podpowie bo odsyła do triody itp
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Ja te wspominki czy anegdoty cirrostrato z lat słusznie minionych lubię. W sumie to też jakaś część historii - co innego czytanie np. o brakach w zaopatrzeniu hobbystów w elementy w suchych opisach tekstów/książek traktujących o tamtych czasach, a co innego historyjka "z pierwszej ręki" opisująca jakie nieraz fikołki trzeba było wykonać, żeby zdobyć potrzebny podzespół. Pomysł z założeniem odpowiedniego wątku warty przemyślenia.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią.
W praktyce jest.