Elenota

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Elenota

Post autor: Romekd »

Czołem.
Czy ktoś z Kolegów lub Koleżanek wie może co stało się ze stroną "Elenota", z której lata temu pobierałem noty katalogowe różnych podzespołów, a obecnie (od może dwóch lat lub więcej) nie jestem w stanie ściągnąć z niej żadnego pliku. Na stronie było naprawdę sporo podzespołów, szczególnie produkcji krajowej, ale działające tam forum dyskusyjne wymarło "śmiercią naturalną" (ludzie przestali pisać), choć lata temu cieszyło się zainteresowaniem. Maile kierowane przeze mnie do osób opiekujących się tamtą stroną wracają z informację, że nie mogą być dostarczone, jednak strona i dostępne na niej forum dyskusyjne ciągle działają...

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Elenota

Post autor: Thereminator »

U mnie wywala:

Kod: Zaznacz cały

Błąd
Wystąpił nieoczekiwany błąd, spróbuj ponownie lub skontaktuj się z support@elenota.pl,
Pozostaje chyba skorzystanie z powyższej sugestii... :?
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią.
W praktyce jest.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

No właśnie od kilku lat korzystam z tej "opcji", ale nic się w działaniu strony nie zmienia. Spróbowałem wysłać następnego maila, ale raczej nie liczę już na odpowiedź. Niedziałanie strony może wskazywać na coraz mniejsze zainteresowanie starą, ale i nowszą elektroniką i podzespołami z nią związanymi, szczególnie wśród młodszych osób (najstarsi powoli wymierają - nachodzą mnie jakieś smutne refleksje...).

Pozdrawiam
Romek
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Przez chwilę zastanawiałem się czy problem nie wynika z typów używanych przeze mnie przeglądarek internetowych. Jednak raczej nie, gdyż używam pięciu komputerów i korzystam na nich z Firefoksa, Google Chrome, Edge i Opery i na żadnej Elenota nie działa. Później pomyślałem, że może system w komputerach jest za stary, gdyż na czterech z nich mam jeszcze zainstalowanego Windowsa 7 Profesjonal, a tylko na jednym najnowszego Windowsa 11, ale to raczej też nie to. Na czterech komputerach ze starym systemem operacyjnym nie da się już zrobić zakupów u znanych światowych dystrybutorów komponentów elektronicznych, jak np. TME czy DygiKey, a od może dwóch tygodni niedostępny na tych komputerach stał się też obowiązujący mnie od początku tego miesiąca system rozliczeń w KSeF... No nic, wysłałem maila i będę czekał na odpowiedź...

Pozdrawiam
Romek