Pomiary rezystorów niskoomowych przez Romekd
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn
-
namor
- 250...374 postów

Pomiary rezystorów niskoomowych przez Romekd
Pomóżcie znaleźć wątek z pomiarami wykonanymi przez Romekd, zniekształceń wnoszonych przez rezystory niskoomowe.
-
Romekd
- moderator
Re: Pomiary rezystorów niskoomowych przez Romekd
Czołem.
Jakoś udało mi się znaleźć tamten wątek (użyłem w wyszukiwarce słowa "Panasonic", gdyż pamiętałem, że jednym z mierzonych rezystorów był właśnie rezystor tej firmy - wykazywał bardzo wysoki poziom zniekształceń THD dla sygnałów audio. Link do wątku poniżej.
https://forum-trioda.pl/viewtopic.php?t ... =Panasonic
Pozdrawiam
Romek
Jakoś udało mi się znaleźć tamten wątek (użyłem w wyszukiwarce słowa "Panasonic", gdyż pamiętałem, że jednym z mierzonych rezystorów był właśnie rezystor tej firmy - wykazywał bardzo wysoki poziom zniekształceń THD dla sygnałów audio. Link do wątku poniżej.
https://forum-trioda.pl/viewtopic.php?t ... =Panasonic
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
namor
- 250...374 postów

Bardzo dziękuję! 
-
namor
- 250...374 postów

Po ponownym przeczytaniu wątku, bardzo popieram pomysł powstania gdzieś na stałe "zakotwiczonego" tematu "Pomiary", z linkami do wykonanych przez Ciebie (Romekd) pomiarów różnych elementów, ale również z np. pomiarami odwracacza fazy z dzielonym obciążeniem. Włożyłeś w te pomiary dużo pracy i swojego czasu, szkoda żeby to przepadło.
-
Romekd
- moderator
Postaram się uzupełnić wykaz o wspomniane pomiary. Dopóki zdrowie dopisuje i są chętni do pomocy (również do wsparcia finansowego - serwer Triody i jego oprzyrządowanie pobierają sporo mocy, a to nie jedyne koszty...), wszystkie zamieszczone na Forum informacje, zdjęcia, schematy i inne materiały, są całkowicie bezpieczne. Cieszę się, że nasi Użytkownicy i Darczyńcy pomagają nam utrzymywać w ciągłym działaniu to miejsce.
Pozdrawiam
Romek
Pozdrawiam
Romek
-
namor
- 250...374 postów

Daj znać "bez ogródek", jeżeli utrzymanie forum nie będzie się w stanie zbilansować z wpłatami.
Na razie mam stały przelew na skromną kwotę 25zł, ale bez problemu zwiększę.
Pozdrawiam
Romek
Na razie mam stały przelew na skromną kwotę 25zł, ale bez problemu zwiększę.
Pozdrawiam
Romek
-
Romekd
- moderator
Czołem.
Dziękuję za wspieranie i przedstawioną w poście propozycję. Na razie mamy odpowiednią "poduszkę" finansową, wszystkie bieżące rachunki są przeze mnie opłacane, a potrzebny do funkcjonowania "Triody" sprzęt spisuje się bardzo dobrze. Stan finansów stowarzyszenia Trioda, który w miarę możliwości czasowych na bieżąco aktualizuję, można sprawdzać w wątku o wpłatach i wydatkach w dziale "Organizacja forum".
Pozdrawiam serdecznie
Romek
Dziękuję za wspieranie i przedstawioną w poście propozycję. Na razie mamy odpowiednią "poduszkę" finansową, wszystkie bieżące rachunki są przeze mnie opłacane, a potrzebny do funkcjonowania "Triody" sprzęt spisuje się bardzo dobrze. Stan finansów stowarzyszenia Trioda, który w miarę możliwości czasowych na bieżąco aktualizuję, można sprawdzać w wątku o wpłatach i wydatkach w dziale "Organizacja forum".
Pozdrawiam serdecznie
Romek