Magneofon szpulowy Wilga

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Magneofon szpulowy Wilga

Post autor: romanradio »

Zanim trafi jako oferta sprzedaży gdzieś poza forum:
Niewątpliwie prawdziwy unikat do ogarnięcia i jako ozdoba zbioru radiowego.Jak na dziś brak ofert,a b.stare tylko 2 sprzed lat pomogły mi rozeznać sprawę,że w tym szpulowcu były gałki albo takie jak w Melodii,albo w niespotykanej białej kolorystyce-jak w mocno niespotykanej wersji radyjka Promyk też z lat 60-tych.I takie właśnie białe są w tym moim szpulowcu.Wcześniej o tym nie wiedziałem.Ceny były zaporowe,ale skłonny jestem być mnie pazerny co do ceny sprzedaży ,a zdjęcia mogę dodać ,jeśli odkopię sprzęt w warsztacie.Wiem tylko,że lekko uszkodzona jest kratka głośnika, bo dawno temu pewien kolega wyciągający ze stosu odbiorników potrzebne mu radyjko potraktował "z kopa" ten magnetofon,zupełnie bez jakichkolwiek intencji jak stwierdził,więc go nie zabiłem.Miło byłoby aby ktoś w temacie coś zaproponował na pw.
ps. dla młodych Wilga kojarzy się tylko z PRL-owym radiomagnetofonem,ale to nie ta bajka. Mam też do zbycia jakby co Melodię ,siostrę Wilgi
pozdrawiam
*przepaść już blisko więc brną dalej gubiąc zdrowy rozsądek po drodze*