Ścianka do Stolicy
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn
-
slawekgaj3
- 100...124 posty

Ścianka do Stolicy
Kupię tylną ściankę do Stolicy.
Może być również wymiana na coś komuś potrzebnego.
Ewentualnie może być skan ścianki.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
romanradio
- 1250...1874 posty

Re: Ścianka do Stolicy
Były chyba,o ile pamiętam 4 odmiany radyja Stolica,w tym najstarsza z czarnym malunkiem w której tylna ścianka ma ciut większe wymiary,4-cyfrowy symbol też był różny.Jeśli u Ciebie Sławek- gaj oznacza miejscowość blisko Trzebinii /małopolska to mogę użyczyć oryginał.
*przepaść już blisko więc brną dalej gubiąc zdrowy rozsądek po drodze*
-
slawekgaj3
- 100...124 posty

No niestety, Trzebinia to bardzo daleko ode mnie,
Jaki to model Stolicy, też nie wiem, bo chyba był on właśnie na ściance której brak.
Jaki to model Stolicy, też nie wiem, bo chyba był on właśnie na ściance której brak.
-
romanradio
- 1250...1874 posty

daj zdjęcia przód/tył na forum lub szukaj na old radio
-
slawekgaj3
- 100...124 posty

-
onyx1944
- 625...1249 postów

Podepnę się do tematu, mam 3 stolice niestety żadnej ścianki, powyższa to pewnie będzie 3251 bo ma elektromagnes tez taką mam, ale jak rozróżnić pozostałe ze stałym magnesem?
-
romanradio
- 1250...1874 posty

Cewkę wzbudzenia na głośniku nie miało radio WOLA,następczyni Stolicy.To radio z anteną ramową w kremowym plastiku przymocowaną na boku radia,z zawiaskami umożliwiającymi odchylanie przy szukaniu stacji,lub urwanie całości jeśli ktoś bardzo chciałby.Kolega sławek-gaj ma model Stolicy 3262 z brakującym mosiężnym logo poniżej skali.Pierwszy model Stolicy miał nie tylko wersję skrzynki malowanej czarnym lakierem spirytusowym,ale także wersję z normalnym meblowym lakierem w ciemnym brązie.Ta pierwsza wersja odróżniała się od następnych mosiężnymi wstawkami (druty) na obu bokach skrzynki.Ostatni model Stolicy to Stolica-nie Stolica bo ma inną już skrzynkę
-
romanradio
- 1250...1874 posty

Przesyłka polecona z numerem 00759007734311304488 podanym na pw. leży od 2026-05-25 14:21:15 w Placówce Pocztowej Piotrków Trybunalski ul.Łódzka 50/52b.W tym samym dniu było awizo.slawekgaj3 pisze: czw, 5 marca 2026, 11:37 Kupię tylną ściankę do Stolicy.
Pozdrawiam.
Aby było śmieszniej- całkowicie gratisowa
?
NIE MA ZA CO
-
slawekgaj3
- 100...124 posty

Szanowny romanradio !
W odpowiedzi na ostatni pański post pokuszę się o kilka odpowiedzi:
1. Wydaje mi się bardzo nieeleganckie informowanie na szerokim forum o danych prywatnej przesyłki (zarówno numer jak i dane teleadresowe placówki pocztowej). Myślę, że nie jest to miejsce na informowanie forumowiczów od kiedy i gdzie znajduje się awizo o przesyłce.
2. Ludzie aktywnie pracujący zawodowo, czasami mają godziny pracy pokrywające się z godzinami pracy placówki pocztowej, nie mają więc możliwości odbioru przesyłki np. w ciągu następnego dnia. Zaplanowałem odbiór na dzisiaj (środa).
3. Wykrzyczana sugestia, że jeszcze nie podziękowałem, zwraca uwagę, że żąda i wymaga Pan takiego podziękowania. Zamierzałem podziękować po odebraniu przesyłki, ale niniejszym robię to teraz: bardzo serdecznie dziękuję za gest dobrej woli i wysłanie mi znaczka do Stolicy.
4. To, że wysyłka jest gratisowa, to Pańska osobista decyzja, za którą również dziękuję, przypominając jednocześnie, że zaproponowałem pokrycie kosztów wysyłki i kosztów znaczka.
W odpowiedzi na ostatni pański post pokuszę się o kilka odpowiedzi:
1. Wydaje mi się bardzo nieeleganckie informowanie na szerokim forum o danych prywatnej przesyłki (zarówno numer jak i dane teleadresowe placówki pocztowej). Myślę, że nie jest to miejsce na informowanie forumowiczów od kiedy i gdzie znajduje się awizo o przesyłce.
2. Ludzie aktywnie pracujący zawodowo, czasami mają godziny pracy pokrywające się z godzinami pracy placówki pocztowej, nie mają więc możliwości odbioru przesyłki np. w ciągu następnego dnia. Zaplanowałem odbiór na dzisiaj (środa).
3. Wykrzyczana sugestia, że jeszcze nie podziękowałem, zwraca uwagę, że żąda i wymaga Pan takiego podziękowania. Zamierzałem podziękować po odebraniu przesyłki, ale niniejszym robię to teraz: bardzo serdecznie dziękuję za gest dobrej woli i wysłanie mi znaczka do Stolicy.
4. To, że wysyłka jest gratisowa, to Pańska osobista decyzja, za którą również dziękuję, przypominając jednocześnie, że zaproponowałem pokrycie kosztów wysyłki i kosztów znaczka.
-
romanradio
- 1250...1874 posty

Dzień dobry
Pomimo tego doświadczenia nadal będę odpowiadał na posty kolegów którym mógłbym pomóc.
Nie rozgrzeszaj się, logujesz się,czytasz wiadomości na pw. i bez żadnej reakcji.
Już wiele razy informowałem na pw Sz. Kolegów o oczekującej przesyłce, oni odpowiadali.Zdarza się,że awizo poczciarz wsadził w bramkę posesji a ktoś dowcipny zabrał Dopiero napisane tu i teraz Cię "ruszyło" No i o to chodziło.Czy wiesz ,że nie odebrane przesyłki wracają ,koszt ponosi wysyłający.Dane urzędów pocztowych jak na razie nie są tajne,no chyba,że coś przeoczyłem
pozdrawiam R.
Pomimo tego doświadczenia nadal będę odpowiadał na posty kolegów którym mógłbym pomóc.
Nie rozgrzeszaj się, logujesz się,czytasz wiadomości na pw. i bez żadnej reakcji.
Już wiele razy informowałem na pw Sz. Kolegów o oczekującej przesyłce, oni odpowiadali.Zdarza się,że awizo poczciarz wsadził w bramkę posesji a ktoś dowcipny zabrał Dopiero napisane tu i teraz Cię "ruszyło" No i o to chodziło.Czy wiesz ,że nie odebrane przesyłki wracają ,koszt ponosi wysyłający.Dane urzędów pocztowych jak na razie nie są tajne,no chyba,że coś przeoczyłem
pozdrawiam R.
-
slawekgaj3
- 100...124 posty

Bardzo proszę moderatora o dopuszczenie publikacji tego posta, pomimo ewidentnie prywatnego jego charakteru.
Szanowny romanradio !
Ponieważ rozpocząłeś dyskusję na publicznym forum, pozwól, że i ja będę tu kontynuował.
Bardzo się cieszę, że "pomimo tego doświadczenia będziesz odpowiadał na posty kolegów którym mógłbyś pomóc". Cieszę się, że nie odebranie przesyłki następnego dnia po jej dostarczeniu, nie zgasiła w tobie chęci do pomagania innym. Trauma z tą sytuacją musi być jednak na tyle duża, że musiałeś się z nią podzielić na szerszym forum.
Nie rozgrzeszam się. Rozgrzeszenie związane jest z winą, a ja żadnego przewinienia lub grzechu nie popełniłem.
List polecony na poczcie czeka standardowo 14 dni i w tym czasie można go odebrać, no chyba że coś przeoczyłem.
Jeżeli twoim celem było napisanie posta, żeby mnie "ruszyło", to powiem że mnie ruszyło. Do tego stopnia, że jeżeli cała ta sytuacja jest dla ciebie jakimś problemem, sytuacją do której dorabiasz jakąś ideologię, to jestem skłonny zakończyć tę sprawę odsyłając ci przesyłkę, oczywiście na mój koszt.
Szanowny romanradio !
Ponieważ rozpocząłeś dyskusję na publicznym forum, pozwól, że i ja będę tu kontynuował.
Bardzo się cieszę, że "pomimo tego doświadczenia będziesz odpowiadał na posty kolegów którym mógłbyś pomóc". Cieszę się, że nie odebranie przesyłki następnego dnia po jej dostarczeniu, nie zgasiła w tobie chęci do pomagania innym. Trauma z tą sytuacją musi być jednak na tyle duża, że musiałeś się z nią podzielić na szerszym forum.
Nie rozgrzeszam się. Rozgrzeszenie związane jest z winą, a ja żadnego przewinienia lub grzechu nie popełniłem.
List polecony na poczcie czeka standardowo 14 dni i w tym czasie można go odebrać, no chyba że coś przeoczyłem.
Jeżeli twoim celem było napisanie posta, żeby mnie "ruszyło", to powiem że mnie ruszyło. Do tego stopnia, że jeżeli cała ta sytuacja jest dla ciebie jakimś problemem, sytuacją do której dorabiasz jakąś ideologię, to jestem skłonny zakończyć tę sprawę odsyłając ci przesyłkę, oczywiście na mój koszt.