Mój nowy zakup - opłacało się ?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
painlust
- 9375...12499 postów

Re: Mój nowy zakup - opłacało się ?
Odpaliłem dzisiaj wzmacniacz i niestety trochę brumi... teraz czeka mnie walka z brumami.
-
Radiowiec
- 625...1249 postów

Odwaliłeś naprawdę sporo roboty! Pytanie na serio, z perspektywy czasu - opłacało się? Czy nie lepiej było zaczynać od zera? Sam się czasem zastanawiam czy przerabiać podobne złomy...
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
-
Teslacoil
- 625...1249 postów

Przecież to jest zbudowane *od zera*. Brumy są do zwalczenia, to tylko kwestia determinacji i wiedzy twórcy, więc spokojna głowa. W/g mnie, na pewno się opłacało.
-
Radiowiec
- 625...1249 postów

Chodziło mi o to, czy nie lepiej było zrobić wszystko na nowym chassis i na nowych elementach a nie łatać to, które było... Może i by wyszło drożej ale czas który trzeba poświęcić jest dla mnie cenniejszy.
-
painlust
- 9375...12499 postów

brum zależy od położenia potencjometru Master Volume czyli pochodzi z preampu.
Czy budowa się opłacała? Mam obudowę pod te chassis, więc tylko dla tego zostawiłem akurat te chassis. Muszę tylko obudowę uzupełnić o nóżki i rączkę. Fakt wymieniłem tu kluczowe elementy czyli transformatory, potencjometry, podstawki octalowe... To kosztowało. Jak miałbym to budować od nowa to nie robiłbym JCM800 tylko rozebrał na części.
Czy budowa się opłacała? Mam obudowę pod te chassis, więc tylko dla tego zostawiłem akurat te chassis. Muszę tylko obudowę uzupełnić o nóżki i rączkę. Fakt wymieniłem tu kluczowe elementy czyli transformatory, potencjometry, podstawki octalowe... To kosztowało. Jak miałbym to budować od nowa to nie robiłbym JCM800 tylko rozebrał na części.
-
painlust
- 9375...12499 postów

zamiast walczyć z brumami postanowiłem uzbroić obudowę, którą dostałem darmo do wzmacniacza ale pozbawioną rączki i nóżek. No i zrobione. Myślałem aby wymienić poszycie dechy z przodu na mój kamuflaż ale nie chciało mi się. Zimą nic mi się nie chce robić...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.