Przejdżmy do rzeczy.
i już pozytywne myśleniePiroman1024 pisze:Ja również coś dodam od siebie - jeżeli chodzi o wykonanie takich dekli z laminatu epoksydowo-szklanego to nie jest problem.
Skąd wziąc dekiel? ano sa co najmniej dwa sposoby:Jeżeli kogoś to interesuje to mogę zrobić taką formę - potrzebny jest tylko jeden dekiel do zaformowania.
1.Kupuję za granica te dekle po 5 euro
2.Wysyłąm @piromanowi do zaformowania wszystkie modele
3.Po odbiorze sam je używam lub odsprzedaje na allegro
Sposób drugi:
Kto ma takie dekle?ano maja co niektórzy w swoich trafach i dla dobra idei wypożyczaja @piromanowi-dalej jak w pkt 1 i 2
dalsza część operacji wydaje sie banalna jesli @piroman nie przesadził z ta gładkością .koszt formy śmieszny z 30zł na żywicę i to wszystko ,koszt jednego dekla - grosze.
Zrobiłem kilka form na śmigła i inne pierdoły z laminatu węglowego i wychodzą bardzo dobrze.
Gładkość powierzchni będzie taka jak dekla z którego wykona się formę - czyli może być nawet gładka jak szkło(no prawie).
Co do tego typu dekli nie widzę najmniejszych problemów.
Pozdrawiam.
mam tylko jeszcze parę pytań
1.jaka będzie grubość ścianek tych dekielków-coby sie trafo w srodku zmieściło
2.czy moze zrobic takie dekle w wykonaniu węglowym-to dopiero byłby wypas!!
teraz reszta :: dekle wykonane w powyższy sposób rozsyłamy pomiędzy siebie a reszte czyli nadmiar sprzedajemy na allegro i koszty operacji zwracaja sie w błyskawicznym tempie .
Pisze się na szefa i logistę tej całej operacji,mogę się równiez zając rozliczaniem operacji finansowych.
Oczekuję na propozycję-pomysłem i zyskami