300B Western Electric

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

300B Western Electric

Post autor: tszczesn »

Jako, że mam potencjalną możliwość kupienia czegoś fajnego, a tradycyjnie nie mam nadmiaru środków to muszę się pozbyć w tym celu czegoś z kolekcji.
Padło na 300B, piękny, przedwojenny egzemplarz, z typem wygrawerowanym w cokole. Kupiona kilkadziesiąt lat temu (na Wolumenie :) ) z pudła z częściami zapasowymi do dawno zlikwidowanej aparatury. Zapewne jest nowa, choć pudełka nie ma, ale nie ma śladów używania, emisję ma dobrą, nawet kiedyś w serwisowanym wzmacniaczu ją przetestowałem. Identyczna sprzedana była tu: https://www.ebay.pl/itm/286684915750?_skw=300B+engraved za 12500zł. Ja za moją chce konkurencyjną cenę 10000zł.
Oczywiście nabywca może ją dowolnie (byle nieniszcząco :) ) przetestować.
Uprzedzam od razu - za mniej nie sprzedam, to ciekawy element kolekcji, pozbywam się jej tylko w celu z pierwszego akapitu, więc za za mało nie ma sensu uszczuplać kolekcji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: 300B Western Electric

Post autor: taipan3 »

Tomku przepraszam że się wcinam w ogłoszenie ale od dawna pasjonuję się lampami . Nigdy jeszcze nie widziałem lampy i to pojedynczej za taką cenę . Ciekawy jestem czy wystawiłeś też na ebay-u . Cena jest taka ze można postawić na półce za szkłem i podziwiać i tylko podziwiać.
Ja sam bym się bał ją podłączyć do wzmacniacza. Czy znajdzie nabywcę ?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: 300B Western Electric

Post autor: tszczesn »

W podanym linku widać, że sprzedała się za 2500 funtów , ja chcę taniej :)

Nie sądzę, że sprzeda się na Triodzie, ale jak jest okazja kupić coś ciekawszego to trzeba korzystać, 300B to zwykła trioda mocy, tylko audiofilska, więc ma ceną jaką ma. Wolę rzadkie radio od w sumie zwykłej lampy, takiego audionu deForesta czy lampy Liebena bym się nie pozbył za mniej niż kompletne 5LS PTRa :)