staszeks pisze: pn, 21 lipca 2025, 22:53
Szrot majster pisze: pn, 21 lipca 2025, 21:56
Witam!
No to w marcu skończyłem 42 lata a jestem na tym forum 22 lata, czyli od praktycznie gówniarza, ..................................
to mój syn ma wiecej
Witam!
Jeden z rocznika 1952 jak moi rodzice ma dziecko w wieku 13 lat, inny 20 lat a inny koło czterdziestki, ja się urodziłem jak rodzice mieli po 31 lat, znałem osobę rocznik 1977 a jej matka 1952....tak to wygląda, ojca brat chyba już z 80 lat ma a córka rocznik 1988, a najstarszy syn 1978.
Jakby każdy miał dzieci w tym samym wieku, to by nie było miejsca w szkołach i przedszkolach.....klasyczny przykład roczniki 1976/77 do 1985/86, czyli upadek Gierka i stan wojenny, wtedy pełno kobiet w ciąży na ulicach, pełno przedszkoli i jeszcze problem z zapisem, pełne szkoły.
A potem każdy tłumok miał prywatne studia, za to w głowie mniej niż absolwent ZSZ z lat 70-tych, jeszcze się takie coś wysoko ceniło a na koniec call center czy hipermarket na kasie.
A teraz nie uświadczysz kobiety w ciąży, przedszkola i szkoły są likwidowane z braku dzieci.
Za to ludzie w moim wieku są przy władzy i w biznesie, to były ostatnie, coś warte podstawówki, technika, zawodówki i matury.....a dziś licealista myśli, że słonie żyją w Kwidzynie(około 40km ode mnie)
A cynamon to niektórzy sądzą, że na drzewach w paczkach rośnie.
I bądź tu mądry