Lampy ECC 40 Haltron...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1250...1874 posty
Re: Lampy ECC 40 Haltron...
Tylko pytanie jakie masz... ale stawiam, że te na końcu, które tak naprawdę robił Tungsram - zmniejszona bańka i charakterystyczna blaszka z cyframi przytwierdzona wewnątrz lampy. Te można kupić dużo taniej.

-
- 1250...1874 posty
... z wyglądu to jakby ta ostatnia lampa , ma nawet blaszkę, ale bez numerów ? Nawet jeżeli to produkcja węgierska to i tak chwała im za to, że robili dla Anglików, bo jakość musiała być wysoka, a nie psia kość jakoś
. Analogicznie RFT robiła EL 34 dla np. Telefunkena. EL 34 RFT jest w zasadzie nie do wykończenia.
A cena ? mogę zejść w dół jeśli trzeba. Z drugiej strony patrząc na cenę zacnych oryginałów i tak wydaje się atrakcyjna
.

A cena ? mogę zejść w dół jeśli trzeba. Z drugiej strony patrząc na cenę zacnych oryginałów i tak wydaje się atrakcyjna

Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
Nie jestem potencjalnym kupcem, bo takie akurat mam... głównie "poluję" na te z pierwszego planu, czyli w starym wykonaniu.
PS. Tej taniej oferty już nie widzę... były po 30zł, ogólnie są widywane od 40zł w górę na wiadomym portalu aukcyjnym za granicą.
Pozdrawiam
PS. Tej taniej oferty już nie widzę... były po 30zł, ogólnie są widywane od 40zł w górę na wiadomym portalu aukcyjnym za granicą.
Pozdrawiam
-
- 1250...1874 posty
Aktualne?
-
- 1250...1874 posty
... może być aktualne. Potrzebujesz 

-
- 1250...1874 posty
Chętnie bym kupił stałem się posiadaczem Philipsa EL 6411 i dobrze byłoby mieć coś w zapasie.
-
- 1250...1874 posty
... poszukam i dam znać na PW. A wiele trzeba ?
-
- 1250...1874 posty
minimum 1 szt. a gdyby były dwie to już by było cudownie
a spojrzysz na ten wzmacniacz okiem konstruktora opłaca się w niego inwestować i kupować braciszka żeby mieć stereo ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję
a spojrzysz na ten wzmacniacz okiem konstruktora opłaca się w niego inwestować i kupować braciszka żeby mieć stereo ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję
-
- 1250...1874 posty
... gdyby kupić drugi kanał sprawny i za kilka stówek to czemu nie. Do tego pasowały by stare głośniki z lat 60-tych, np KLH od wuja Sama.
Zdaje się, że gdzieś na forum jest link do jego bliźniaka - 300 Euro ? Jak Cię stać to kupuj, zabawa będzie przednia.
Obecnie sam adaptuję Telosa z 1967 r. do wersji ustereofonicznionej. 15 lat leżał pod nogami, więc w końcu mnie wzięło i w końcu będzie gotowy. Jutro wiozę obudowę do lakierni proszkowej. W czerwcu premiera.
Znajomy ćwierć wieku temu złożył dwa Telosy w zestaw mono bloków. Można ? Można
.
Zdaje się, że gdzieś na forum jest link do jego bliźniaka - 300 Euro ? Jak Cię stać to kupuj, zabawa będzie przednia.
Obecnie sam adaptuję Telosa z 1967 r. do wersji ustereofonicznionej. 15 lat leżał pod nogami, więc w końcu mnie wzięło i w końcu będzie gotowy. Jutro wiozę obudowę do lakierni proszkowej. W czerwcu premiera.
Znajomy ćwierć wieku temu złożył dwa Telosy w zestaw mono bloków. Można ? Można