Stałem się za 150zł posiadaczem HELI rk8 czyli takiego "enerdowskiego Radmora", stan isealny poza dwoma gałkami programatora, dwoma gałkami i prawym , dolnym rogu.
Kupiłem z uwalonym jednym kanałem, poprzedni właściciel słuchał na jeden głośnik, a, że końcówka zasilana napięciem pojedynczym, toteż DC nie wystąpi i sfajczyła się na przerwę a nie na zwarcie.
Zaraz też kupiłem oryginalne TESLA KD3773, bo oryginalnie powinny być KD503, były wersje z 2N3055....ja mam 16kW PV a KD502/2N3055 wytrzyma 60V Uce, tu jest 54V zasilania i to przy 220V.....co będzie przy 255V....ano kupa dymu

KD3773 kupiłem w INTER-CHIP, 84zł z przesyłką, wymieniłem z obydwu kanałów , w zepsutym kanale siedział tranzystor PNP T2 zamiast NPN i sam głupi dałem BD140, potem zmieniłem na BC337.
Sterujące, upalone BC211/BC313 zmieniłem na BD139/BD140 w obydwu kanałach, prąd spoczynkowy ustawiłem "na żarówkę", dla porównania ze sprawnym kanałem i takie pozycje PR-ów ustawiłem, nic się nie gotuje i nie pali, przegnałem go z maksymalnym basem i na przesterze przez 10 minut i tranzystory lekko ciepłe, Był walnięty jeden z 2N3055 Ei, które były fabrycznie.
Amplituner ma automatyczne szukanie stacji, to musiała być droga rzecz.....Radmor mu do pięt nie dorasta, zmiata też Merkurego i wszystkie Elizabetki.
Jak przystało na NRD-owski sprzęt, to wyłącznik jest jak w czasach lamp....zintegrowany z przełącznikami i są osobne gałki do AM i FM, FM jest już 88-104MHz, dekoder stereo SD2.1, na transmitterze OK ale na komercyjnych stacjach jest ten cholerny "świerszcz", spowodowany sygnałem RDS a ja tego "nie trawię", zdemontowany, sprawny dekoder schowam na ciężkie czasy a założę SD2.5, jaki montowałem w Radmorze....nowszy rk88 miał już A290D czyli nie będzie to profanacja

Co ciekawe, to urządzenie bez układów scalonych.
Jak się podoba nowy zakup?