KUPIĘ: amplituner REMA Tosccata 940 /2 , w dowolnym stanie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 100...124 posty
KUPIĘ: amplituner REMA Tosccata 940 /2 , w dowolnym stanie
KUPIĘ: amplituner REMA Tosccata 940 /2 , w dowolnym stanie. Ryszard, Legionowo, 504851717, nikuerb@wp.pl, lub PW
rb
-
- 1875...2499 postów
Re: KUPIĘ: amplituner REMA Tosccata 940 /2 , w dowolnym stanie
Witam!
Mam to radio ale interesowała by mnie zamiana na coś UNITRA , albo graty lampowe, szczególnie trafa głośnikowe PP z TV Opal/Granit.
Mógłbym to radio oddać za w 100% sprawny, czarny magnetofon MDS442, tzw. "szuflada", tuner AS-641(ten z cyfrowym odczytem) albo sprawny, srebrny MDS-456 czy inny z serii midi Diory, byle srebrny.
Toccata gra ale jest to zgrzebane, końcówki mocy oryginalne, są rosyjskie KT805 w TO-3(zamienione E z B
), głowica jest AMBM T10 ale wolałbym ją zabrać, bo nie działała dobrze w tym układzie, nie dała rady wysterować p.cz. odbiornika, dekoder stereo naprawiony, sensory chodzią, mogę dać 2 sztuki NOS U7000 do nich.
Kupiłem to z kolumnami i dla nich, niestety sytuacja domowa sprawiła, że z planów naprawy amplitunera nic nie wyszło i tak to kiśnie na półce w pokoju, bym się pozbył bardzo chętnie, jak dla mnie to zbyt skomplikowany twór, na pewno bardziej niż Radmory 51xx
Mam to radio ale interesowała by mnie zamiana na coś UNITRA , albo graty lampowe, szczególnie trafa głośnikowe PP z TV Opal/Granit.
Mógłbym to radio oddać za w 100% sprawny, czarny magnetofon MDS442, tzw. "szuflada", tuner AS-641(ten z cyfrowym odczytem) albo sprawny, srebrny MDS-456 czy inny z serii midi Diory, byle srebrny.
Toccata gra ale jest to zgrzebane, końcówki mocy oryginalne, są rosyjskie KT805 w TO-3(zamienione E z B

Kupiłem to z kolumnami i dla nich, niestety sytuacja domowa sprawiła, że z planów naprawy amplitunera nic nie wyszło i tak to kiśnie na półce w pokoju, bym się pozbył bardzo chętnie, jak dla mnie to zbyt skomplikowany twór, na pewno bardziej niż Radmory 51xx
-
- 100...124 posty
A czy jest możliwość odkupienia tego radia (nawet bez głowicy) tylko bez kolumn... jestem zainteresowany?
rb
-
- 1875...2499 postów
Witam!
A Kolega nie ma czegoś na wymianę?
Bo kasę to ja mam, chciałem to remontować ale rodzice bardzo ciężko zachorowali . ojciec ma migotanie przedsionków i trzymanie stosów złomu mnie nie urządza, jak za pieniądze, to .....no nie cena jak za Amatora, ciężko mi to wycenić, u mnie tego nie było na rynku, rzuć propozycję, płacisz i w 48h masz radio w domu.
Jakiś fajny wzmacniacz czy amplituner by mnie ucieszył albo szpeja lampowe, REMA ma przegrzebaną p.cz., stąd nie chciałbym Kolegi urazić, że trupa wysłałem.