Dziękuję, Kolego Piotrze.
Ja też intensywnie "kopałem" z podobnym wynikiem.
Zrobię fotki.
Proszę o trochę czasu.
Właśnie wychodzę z grypy po kilku tygodniach i odrabiam zaległości.
Mam sporo do wysłania.
Czy to Kolega wcześniej wykazywał zainteresowanie elektroniczną
maszynką do pisania w małym gabarycie?
To jest firma BROTHER.
Pytam,bo to mi przyspieszy sprawdzanie.
Widok scalaków j.w. może tylko powiedzieć więcej o ich budowie
zewnętrznej.
Tak wstępnie są gabarytowo zbliżone np.do 74151.
Obawiam się,że ich rentgen mógłby im zaszkodzić.
Nie wiem, czy ultradźwięki pokazałyby ich wnętrze bez uszkadzania.
Jak by można stwierdzić ich budowę wewnętrzną nie inwazyjnie?
Pozdrawiam uprzejmie.
Jacek
No nie wiem, "back in the day" prawie kazdy mogl sobie wykombinowac takie "cudo" .
Co ciekawe bylo mnostwo plytek uniwersalnych do tzw" wire wrap" albo co bylo czesciej stosowane lutowania point to point.
alpher pisze: ↑pn, 5 maja 2025, 02:17
No nie wiem, "back in the day" prawie kazdy mogl sobie wykombinowac takie "cudo" .
Co ciekawe bylo mnostwo plytek uniwersalnych do tzw" wire wrap" albo co bylo czesciej stosowane lutowania point to point.
Ta karta jest dla mnie pewną zagadką.
Fizycznie 'długa' ISA (i jak widać na fotce piny nie wiszą w powietrzu) co by sugerowało zastosowanie w 286.
W opisie 'data bus length 8bit' i konfiguracje dla 512MB i 640MB na płycie głównej... a to bardziej 'pasuje' do XT'ka.
Moja Mama pracowała (sprzątaczka w Min. Rolnictwa na Wspólnej, zarzucano jej, że robotę dostała z partyjnego klucza choć nigdy do PZPR nie należała, po prostu solidnie sprzątała, na szczęście nie odziedziczyłem tej wady) przed odejściem na emeryturę brała robotę za koleżanki aby mieć wyższą emeryturę, kiedyś to inaczej liczono. I jako sprzątaczka miała nieograniczony dostęp do pasty do podłóg (tzw. kazionnej inaczej państwowej czyli niczyjej) a ja w mieszkaniu Al. Jerozolimskie 51, machałem takim naszym prywatnym szpejem po 69m2 klepki dębowej. I miałem naście lat.....
staszeks pisze: ↑pn, 5 maja 2025, 13:03
Też ostatnio zrobiłem wykopki i choć nie komputerowe to jednak archeo.
Mam nadzieję, że wszyscy wiedzą co to takiego.