Tomasz Łysek - zestaw publikacji

Masz się czym pochwalić? Tutaj możesz zamieścić swoją reklamę, w tym czysto komercyjną. Jedyny warunek: trzymaj się tematu forum!!!

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Krasul
375...499 postów
375...499 postów

Re: Tomasz Łysek - zestaw publikacji

Post autor: Krasul »

"Wzmacniacz mocy z układem scalonym TDA7293 do pomiarów elektroakustycznych"

https://ulubionykiosk.pl/demo/5223#15

W treści publikacji opisano prosty układ elektroniczny wzmacniacza mocy oparty na układzie scalonym
TDA7293, służący do przeprowadzania pomiarów elektroakustycznych. Jego główną zaletą jest klasyczna konstrukcja, w której jeden z zacisków wyjściowych znajduje się na potencjale masy, co ma kluczowe znaczenie podczas przeprowadzania pomiarów. Samodzielne wykonanie tego urządzenia może stanowić ciekawą alternatywę dla zakupu fabrycznych wzmacniaczy mocy o wielokrotnie wyższych cenach. Wzmacniacz będący przedmiotem artykułu nie ustępuje pod względem parametrów elektrycznych i użytkowych wyrobom produkowanym seryjnie. Urządzenie to można szczególnie polecić pasjonatom elektroniki i elektroakustyki.
Nie ma rzeczy niemożliwych, tylko człowiek jest leniwy...
Krasul
375...499 postów
375...499 postów

"Aproksymacja jednomianowa charakterystyk żarówek z włóknem wolframowym"

https://ulubionykiosk.pl/demo/5294#19

Artykuł zawiera opis techniczny aproksymacji pierwiastkowej charakterystyki natężenia prądu elektrycznego płynącego przez włókno wolframowe żarówki w funkcji spadku napięcia, opis techniczny aproksymacji pierwiastkowej charakterystyki oporu elektrycznego włókna wolframowego żarówki w funkcji spadku napięcia a także opis techniczny aproksymacji potęgowej charakterystyki mocy elektrycznej wydzielanej na włóknie wolframowym żarówki w funkcji spadku napięcia. Obydwie operacje matematyczne pozwalają na wyznaczenie formuł umożliwiających obliczanie parametrów w danych punktach pracy na podstawie wyników pomiarów. Żarówki z włóknem wolframowym podłączone do sieci zasilającej szeregowo z obciążeniem umożliwiają zabezpieczenie badanego układu elektronicznego przed uszkodzeniem, jakie może wystąpić np. na skutek nieprawidłowego montażu elementów elektronicznych.
Krasul
375...499 postów
375...499 postów

Szanowni Państwo.

W poniższym linku przesyłam zestaw wszystkich opublikowanych do tej pory artykułów:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/downl ... id=1247039

Z poważaniem

Tomasz Łysek
brencik
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: brencik »

Coś mi się wydaje że to już wszystko było... Chyba dublujesz niepotrzebnie wpisy.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Czołem.
brencik pisze: pn, 21 kwietnia 2025, 14:55 Coś mi się wydaje że to już wszystko było... Chyba dublujesz niepotrzebnie wpisy.
I bardzo dobrze, gdyż teraz to wszystko jest ładnie spakowane w jednym miejscu. Natomiast TY, zamiast wszystko i wszystkich bez przerwy krytykować, zamieściłbyś w końcu jakiś ciekawy post, mieszczący się w tematyce naszego Forum...

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
brencik
625...1249 postów
625...1249 postów

Nie wiem czy ładnie spakowane, raczej wygląda to na nachalną autoreklamę własnej działalności Krasula. Działalności wielokrotnie krytykowanej i obnażanej na specjalistycznych forach audio, głównie w zakresie projektowania zwrotnic głośnikowych...

A ja, swego czasu zamieszczałem sporo wartościowych postów do czasu gdy moje wcześniejsze konto o tej samej nazwie zostało zlikwidowane... Może kiedyś uda się tamte wpisy scalić z obencym moim kontem... W co niestety wątpię.
Einherjer
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Einherjer »

Dział reklama służy właśnie autoreklamie, nie ma obowiązku do niego zaglądać, ani do tego konkretnego tematu, jeśli Cię działalność kolegi Krasula nie interesuje.
brencik
625...1249 postów
625...1249 postów

Oczywiście że działalność Krasula mnie interesuje.
Einherjer
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Einherjer »

brencik pisze: pn, 21 kwietnia 2025, 23:10 Oczywiście że działalność Krasula mnie interesuje.
Świetnie! W takim razie możesz się do nich merytorycznie odnieść w odpowiednim dziale technicznym, na przykład recenzując jedną z publikacji. Chętnie poczytam. Natomiast dyskusję w tym wątku uważam za skończoną.
ODPOWIEDZ