Nowy regulamin forum
Moderator: gsmok
-
- 2500...3124 posty
Nowy regulamin forum
Wszyscy użytkownicy forum proszeni są o zapoznanie się z nowym regulaminem forum https://forum-trioda.pl/viewtopic.php?t=21977 

-
- 625...1249 postów
Re: Nowy regulamin forum
Najlepiej byłoby podać zmiany w stosunku do starego, tak to trudno cokolwiek wywnioskować co się pozmieniało...
-
- 2500...3124 posty
Sęk w tym, że nowy regulamin nie powstał jako modyfikacja starego, tylko został napisany od nowa. Należy więc zapoznać się z całością, nie jest aż taki długi. 

-
- 1250...1874 posty
Szkoda że brak jest możliwości komentowania pod regulaminem , wydaje mi się że taka mała społeczność jak nasza powinna sama wypracować sobie zasady i mieć możliwość na nie wpływać.
Pierwsza uwaga dlaczego nie ma punktu o możliwości zamknięcia konta i opuszczeniu forum.
Trochę to jak z pańszczyzną przynależność jest dożywotnia albo w tym przypadku jeszcze dłuższa.
Pierwsza uwaga dlaczego nie ma punktu o możliwości zamknięcia konta i opuszczeniu forum.
Trochę to jak z pańszczyzną przynależność jest dożywotnia albo w tym przypadku jeszcze dłuższa.
-
- 1250...1874 posty
4. Administratorzy mają prawo usunąć konto użytkownika jeśli użytkownik nie zaloguje się ani razu w serwisie od momentu rejestracji przez co najmniej 180 dni.
Jestem ciekawy kto to napisał i jak zdał maturę z języka polskiego, czytałem to pięć razy i dalej nie rozumiem, a tylko domyślam się intencji autora.
Jeżeli nowy użytkownik forum , po rejestracji w ciągu 180 dni ani razu nie zaloguje się w serwisie jego konto zostaje usunięte.
Lepiej ?
Jestem ciekawy kto to napisał i jak zdał maturę z języka polskiego, czytałem to pięć razy i dalej nie rozumiem, a tylko domyślam się intencji autora.
Jeżeli nowy użytkownik forum , po rejestracji w ciągu 180 dni ani razu nie zaloguje się w serwisie jego konto zostaje usunięte.
Lepiej ?
-
- moderator
Przecież ten tekst jest całkowicie zrozumiały i jednoznaczny, nawet jak można go sformułować zgrabniej. Za to nie wiem jak był w stanie napisać maturę ktoś kto stawia spację przed znakami przestankowymi.
-
- 625...1249 postów
Widocznie 5 razy to za mało. Przestań wydziwiać. Jak zwykle masz najwięcej do powiedzenia w sprawach organizacyjnych, za to w merytorycznych praktycznie nic.
Nie lepiej.taipan3 pisze: Jeżeli nowy użytkownik forum , po rejestracji w ciągu 180 dni ani razu nie zaloguje się w serwisie jego konto zostaje usunięte.
Lepiej ?
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Tak po polsku, jak i Twoja wypowiedź.
-
- 2500...3124 posty
Chcesz współtworzyć zasady forum, a potem porównujesz udział w forum do pańszczyzny i atakujesz ad personam autorów regulaminu. Świetna reklama Twojego pomysłu. Muszę Cię jednak rozczarować, żadnej demokracji szlacheckiej tu nie będzie.taipan3 pisze: ↑wt, 18 marca 2025, 22:38 Szkoda że brak jest możliwości komentowania pod regulaminem , wydaje mi się że taka mała społeczność jak nasza powinna sama wypracować sobie zasady i mieć możliwość na nie wpływać.
-
- 625...1249 postów
Mnie trochę niepokoi punkt dotyczący offtopów. Czasem wynikają z tego naprawdę ciekawe dyskusje - wprowadzające chaos, owszem - ale wartościowe.
Przechodniu, wyjmij z teczki mózg elektronowy
i nad losem (...) podumaj przez chwilę.
Wisława S.
i nad losem (...) podumaj przez chwilę.
Wisława S.
-
- 2500...3124 posty
Potraktuj to raczej jako zachętę, żeby takie offtopowe dyskusje prowadzić w dziale Inne. Zawsze można w pierwszym poście podlinkować temat, który stał się inspiracją.
-
- 1250...1874 posty
Przepraszam trochę mnie poniosło.
Powinienem to inaczej sformułować ale jestem holerykiem i pisze to co myślę.
A potem się zastanawiam .
Mimo wszystko żal że tacy szarzy użytkownicy forum jak ja nie mają żadnego wpływu na kształt forum
Powinienem to inaczej sformułować ale jestem holerykiem i pisze to co myślę.
A potem się zastanawiam .
Mimo wszystko żal że tacy szarzy użytkownicy forum jak ja nie mają żadnego wpływu na kształt forum
Ostatnio zmieniony śr, 19 marca 2025, 16:27 przez taipan3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 2500...3124 posty
Wszelkie konstruktywne sugestie są mile widziane, co oczywiście nie znaczy, że do każdej się przychylimy.
-
- 625...1249 postów
A ja myślę że nie będzie żadnej innej, tylko właśnie szlachecka.
Nie czepiam się. Tak tylko mówię.
Pytanie co do tego punktu:
To jest założenie że każda treść jest utworem, czy też jest to ograniczenie dla Właściciela że może wykorzystywać tylko treści będące utworami, a tych niebędących już nie?c) wyraża bezwarunkową zgodę na bezterminową, nieodpłatną publikację swoich postów oraz uprawnia Właściciela serwisu do bezwarunkowej, bezterminowej i nieodpłatnej publikacji wszelkich treści swojego autorstwa zamieszczonych na forum będących utworami w rozumieniu prawa.
A ten punkt jest trochę na wyrost. Administracja nie może sobie nadać nieograniczonych praw. Prawa są ograniczane prawem Polskim, Unijnym, itp. Powinno być też ograniczane netykietą.13. Administratorzy i Moderatorzy mają w uzasadnionych przypadkach nieograniczone prawo ingerować w treść wszystkich postów zamieszczanych na forum forum-trioda.pl nie informując o tym fakcie autora postu.
W szczególności, ingerowanie w cudzy utwór bez podawania przyczyny i informowania, jest zabronione.
Odbiornik TV na 2 tranzystorach/lampach: Prima II/Prima III:
viewtopic.php?f=16&t=29213
viewtopic.php?f=16&t=29213