Sprzedam lampy radiowe retro
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- radioretro
- 75...99 postów
Sprzedam lampy radiowe retro
Sprzedam retro lampy radiowe. Duży zestaw - 270 szt. Sprawne, w większości przedwojenne. Tylko cały zestaw, odbiór w Warszawie. Cena 6.750 zł
(270 szt. x 25 zł/szt. = 6.750 zł). Wykaz w załączeniu, zdjęcia w pudłach.
Po sprzedaży lamp można kupić miernik lamp P-508 sprawny, katalog, instrukcja, reduktory.
Wystawiłem też na OLX.
radioretro Henryk Berezowski
(270 szt. x 25 zł/szt. = 6.750 zł). Wykaz w załączeniu, zdjęcia w pudłach.
Po sprzedaży lamp można kupić miernik lamp P-508 sprawny, katalog, instrukcja, reduktory.
Wystawiłem też na OLX.
radioretro Henryk Berezowski
- radioretro
- 75...99 postów
Re: Sprzedam lampy radiowe retro
Ciąg dalszy lamp retro.
Pudła od A do J.
Razem 270 szt. lamp.
H.B.
Pudła od A do J.
Razem 270 szt. lamp.
H.B.
... gdyby nie było chętnych na całość, a Kolega zdecydował by się pójść w kierunku mini
pakietów to chętnie kupię po parce EF12, ABC1. Może coś z kartonu ,,nietypowe,, , o ile będzie znana jego zawartość 

Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
- walllker
- 625...1249 postów
Podłączam się pod temat, jeżeli kolega nie znajdzie kupca na całość, a zdecyduję się na sprzedaż pojedynczych sztuk też coś wezmę, choć cena jednostkowa za lampę fajna to w całości już trudniejsza do przełknięcia. Chyba że kogoś z forum stać żeby kupić całość i potem odsprzedać co mu będzie zbędne na sztuki w celu zwrotu części kosztów.
-
- 3125...6249 postów
Kasę mam (na snajperkę mogę przeznaczyć nawet 50k PLN) ale kupując został bym na końcu z kupą niesprzedawalnych baniek, za które nikt nie dał by nawet tej średniej 25zł/sztuka. Temat znam z doświadczenia, konkrety przemilczę bo nie będę się pastwić nad kolegami, nigdy nie zrealizowałem zakupu hurtowego większej partii baniek z pomocą (tylko konkretna decyzja ,,wchodzę w to'' a kasę wykładam ja) kolegów, zawsze ryzykowałem sam, do dziś nie sparzyłem się ale ryzyko zawsze musiałem podejmować sam. Miłego dnia.
... od pewnego wieku zbieranie baniek może zaowocować
wyp... ich przez ewentualnych spadkobierców. Od kilku lat stosuje zakupy celowe, a i tak nie wiem czy je wykorzystam. Jakoś tak się nie chce
. Podziwiam znajomego, ma 90 lat. W dalszym ciągu buduje urządzenia lampowe. Nadajniki i odbiorniki dla zaprzyjaźnionych radioamatorów. Naprawi prawie wszystko, nawet współczesne telewizory. Na koncie ma odtworzenie i skuteczne uruchomienie nadajnika z czołgu Pantera, który przeleżał w ziemi 70 lat
.

-
- 3125...6249 postów
Cała nadzieja, moja, co do młodszego wnuka, ma naprawdę niesamowitą fantazję i jeszcze większe zdolności manualne (na szybko odtwórcze), w niedzielę zmontujemy (z naciskiem, że raczej on) robocika wspinającego się po lince (vide oferta KAMAMI) ale tam trzeba (KAMAMI, popraw się) niby tylko poskręcać całość ale kilka kabelków mus polutować, może nawet dżejdżej sobie z tym poradzi, mam dodatkowo pomysł jak zrobić aby robocik łaził po linie w górę i w dół, tego w zestawie nie ma.....i wszystko, mioooodzio, pod nadzorem dziadka. A bańki dalej gromadzę ale już naprawdę wybiórczo, minutę temu poszedł przelew na kolejne szkiełka.......mam ochotę sprzedać zapasy starszego syna -siąt baniek (ECC83 to dopiero początek...), on na nie bo ,,ojciec będą przecież drożeć'', a ja mam wątpliwości.
- taipan3
- 1250...1874 posty
Ciekawy jestem czy lampy znajdą nabywcę , mimo wszystko wydaje mi się że cena jest zbyt wysoka. Gdyby chodziło o lampy audio nie ma problemu, kupcy się znajdą. tu jest towar bardzo niszowy. Znani mi kolekcjonerzy radiowi mają duże zapasy lamp i co by tu nie mówić właściwie co by tu nie pisać są raczej wiekowi.
A całkowita cena czyli 25 PLN za bankę wydaje mi się przy hurcie zawyżona , zostaje 15 PLN czyli za całość 4050 i to jest do zaakceptowania .
Jeżeli akceptujesz Priv
A całkowita cena czyli 25 PLN za bankę wydaje mi się przy hurcie zawyżona , zostaje 15 PLN czyli za całość 4050 i to jest do zaakceptowania .
Jeżeli akceptujesz Priv
... taipanie3, gdybyś szczęśliwie kupił całość to podziel się bąńkami z kolektywem. Chętnie odkupię EF12, ABC1, a może i inne niewiadome? Dam conajmniej wywoławcze 25 zł/szt, a może i więcejtaipan3 pisze: ↑ndz, 16 marca 2025, 21:34 Ciekawy jestem czy lampy znajdą nabywcę , mimo wszystko wydaje mi się że cena jest zbyt wysoka. Gdyby chodziło o lampy audio nie ma problemu, kupcy się znajdą. tu jest towar bardzo niszowy. Znani mi kolekcjonerzy radiowi mają duże zapasy lamp i co by tu nie mówić właściwie co by tu nie pisać są raczej wiekowi.
Jeżeli akceptujesz Priv