Stare rezystory i kondensatory
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Stare rezystory i kondensatory
Witam, chciałem zaprosić osoby restaurujące stare urządzenia elektroniczne do zapoznania się z moimi dwoma ogłoszeniami gdzie oferuję stare rezystory i kondensatory (gruntowne porządki w zapasach). Wystawione są na Allegro w licytacji bo trudno jest to jakoś sensownie wycenić.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/zesta ... lat-60tych
https://allegrolokalnie.pl/oferta/zesta ... -lata-6070
Pozdrawiam
Darek
https://allegrolokalnie.pl/oferta/zesta ... lat-60tych
https://allegrolokalnie.pl/oferta/zesta ... -lata-6070
Pozdrawiam
Darek
-
- 3125...6249 postów
Re: Stare rezystory i kondensatory
Dlaczego na Allegro nie ma licytacji w dół.........
Cena wywoławcza to 30 groszy za rezystor i niecałe 70 groszy za kondensator, to chyba nie jest jakoś przesadnie dużo jak za zabytki. Współczesne rezystory mogę ci sprzedać po 3 grosze jak weźmiesz 1000 sztuk.
-
- 3125...6249 postów
Jeśli ktoś kupi schylę siwy łeb i posypię popiołem, problem w tym, że takie (i inne, też mmm) elementy przydają się na sztuki a trzeba kupić kilkadziesiąt, potem to leży....mam jeszcze zakupione -siąt lat temu w BOMIS-ach (tylko MŁT trzymam), całe szczęście, że jak ktoś coś u mnie kupi dopakowuję paczkę tymi szpejami, zagracałem się przez lata pod sufit, teraz nadszedł czas odgracania......Miłego dnia.
Trzymam za słowocirrostrato pisze: ↑ndz, 26 stycznia 2025, 11:23 Jeśli ktoś kupi schylę siwy łeb i posypię popiołem,

Jest bardzo duże zainteresowanie, półtorej doby od wystawienia jest 279 i 177 wyświetleń, to jest bardzo dużo. Czasami człowiek nie wie czy ma skarb czy śmietnik

-
- 3125...6249 postów
Słowo się rzekło kobyłka u płotu, jeśli już popiołek z ogniska koło aktualnie wykańczanego domku nad rzeczką ale jak zacznie się sezon pieczenia kiełbasek. Pozdrawiam.
Jest, bo Forum Triody jest ogólnodostępny, ilość wyświetleń nic nie znaczy.darek_w pisze: ↑ndz, 26 stycznia 2025, 14:05Trzymam za słowocirrostrato pisze: ↑ndz, 26 stycznia 2025, 11:23 Jeśli ktoś kupi schylę siwy łeb i posypię popiołem,![]()
Jest bardzo duże zainteresowanie, półtorej doby od wystawienia jest 279 i 177 wyświetleń, to jest bardzo dużo.
Moim skromnym zdaniem.
Üdv
Macska
Macska
-
- 3125...6249 postów
Aktualnie na Allegro ,,obserwowanych'' mam skromne osiemnaście aukcji, prawie same lampy, od roku prawie nic nie kupiłem (no jakieś pojedyncze zakupy jeśli w rozsądnych cenach np. EL3 po 30zł, wyzbywam się novali, teraz stal, oktal, loktal i bocznostylkowe) ale cena z końca aukcji (o ile się zakończy licytacją) daje mi pogląd na aktualne stawki lamp. Kiedyś ,,przeliczyłem'' dział lampy, na ok. 6500 aukcji, do realnej finalizacji zaliczył bym max 200. Miłego dnia.
Oczywiście to żadna gwarancja udanej transakcji, ale porównując to z innymi ogłoszeniami, które wiszą po kilka miesięcy i mają kilkadziesiąt wyświetleń to ponad 300 w dwa dni świadczy o dużym zainteresowaniu tematem. Zobaczymy 1 lutego czy zainteresowanie przełoży się na zakup. Może inni forumowicze się zachęcą do przejrzenia zapasów

-
- 3125...6249 postów
Już kiedyś o tym pisałem, czasem przeglądam stare ogłoszenia z filtrem od najtańszych i wtedy wychwytuję takie, których wcześniej nie dodałem do obserwowanych z powodu nieziemskiej ceny, czasem zdziwko bo po czasie, jak się szpeja nie sprzedają, oferent obniża cenę, wtedy czasem warto zastanowić się nad zasadnością kupna....i tylko o ile szpejo ma dla nas jakieś zastosowanie, nawet w przyszłości...... ale to już zupełnie inna bajka.
-
- 3125...6249 postów
Ot.....Od kilku dni zabierałem się za naprawę oświetlenie halogenowego nad ciągiem kuchennym, drabina w domku nad rzeczką (mamy tam dwie bo obie niezbędne) a w moich latach(?) trudno się wspina na krzesło postawione na stole kuchennym.......ale w końcu mus to mus, spalił się elektroniczny transformator...... ponad dwadzieścia lat temu pomagałem synowi zmienić oświetlenie halogenowe na LED-owe w sklepie Wedla na rogu Szpitalnej (dawne buble) i Górskiego, wszystko dajemy nowe, do domu zabieram toroidy 220V/12V/100-300W i kilka transformatorów elektronicznych, przez lata te szpeja gdzieś się zapodziały ale znajduję jeden sprawny elektroniczny.........tylko czy opłaca się trzymać przydasie w szafach przez ponad dwadzieścia lat.........choć synowie twierdza, że naprawdę mam gdzie trzymać graty ale, tego jestem pewien, kiedyś tego pożałują.cirrostrato pisze: ↑pn, 27 stycznia 2025, 15:36 ... o ile szpejo ma dla nas jakieś zastosowanie, nawet w przyszłości...... ale to już zupełnie inna bajka.
-
- 3125...6249 postów