Witam!
Powstał nowy dekoder stereo do PROXIMA,
PCB_DECODER.jpg
PCB drugi raz robiłem, poprzednio zwarcie zniszczyło dwie sztuki MC1310 ale to śmieciowy układ, jeszcze 14 sztuk tego mam a on z wysyłką grosze kosztuje 42zł za 20 sztuk, czyli 2zł za sztukę, przy takich cenach za scalak "zachodni" a w istocie stary A290D, to można się uczyć.
PCB zrobiona na "zdobycznej" drukarce laserowej RICOH.
Godzinę temu skończyłem, działa ale napięcia na wyprowadzeniach tranzystora na wyjściu audio coś "nie halo", mam tam BC550B, jeden był uwalony
USTERKA.jpg
Skubaniec zamienił się w diodę, teraz napięcia są OK.
Jutro wlatuje do radia i próba odsłuchowa, oryginał chyba wyciągnę, może Kolega zjawisko mi tego cudaka by zestroił?
Ja wolę nie tykać NRD-owskich rdzeni, których 45 lat nikt nie ruszał.
A PROXIMA i INTANA to chyba te same flaki w środku, PROXIMA to taka INTANA z ambifonią.
Dekodery z minusem na masie też wykonam, choćby do Amatora 3 stereo, gdzie UL1601 żyje swoim , komunistycznym życiem, wesoło trzeszcząc na sopranach i bez dostrojenia zaświecając kontrolkę.
Mam też tuner Koerting, już pokazywałem ten zestaw......zrobiłem bez filtrów i syczy oraz trzeszczy, oryginał był martwy
Mam też Koertinga z NRD czyli JUNIOR 5003 z pełnym CCIR.....siedzi tam jakaś prowizorka z pandemii przy piwie zrobiona, syczenie zalewa całą scenę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.