Skoro przedmówca pochwalił się Beethovenem - to pozwolę sobie pokazać polskiego konkurenta.
Na pierwszym zdjęciu jeszcze w bagażniku. Jak widać mam specyficzne upodobania motoryzacyjne (jeśli ktoś rozpozna samochód

). Miałem tamtego dnia "nosa" by wziąć coś z dużym bagażnikiem.
Na drugim - przykład pokazujący stan po przywiezieniu.
Na kolejnym - zgodnie z prośbą wskazaną w tym temacie zamieszczam zdjęcie z transformatorami głośnikowymi. Skręcone przewody czarne i żółte prowadzą do głośników.
I na ostatnim - efekt końcowy. Z konwerterem MJM nawet nieźle odbiera na UKF, choć dopiero na antenie zewnętrznej (starej pokojowej radzieckiej) "łapię" stacje, które mnie interesują.
Nie wiem, czy dla kogoś będzie to interesujące - ale ogólnie o tym odbiorniku jest mało informacji, więc kilka spostrzeżeń:
- strojenie dla UKF oraz fal długich, średnich i krótkich odbywa się tą samą gałką. Włączenie UKF zasprzęgla gałkę z linkami sterującymi głowicą UKF,
- przełączenie na wejście gramofonowe wyłącza magiczne oko,
- ogólnie mam chyba egzemplarz "z poniedziałku" albo z "piątku", bo np. jeden z kondensatorów nie był przylutowany do łączówki, a jego wyprowadzenie było tylko na niej zawinięte. W innym miejscu zastosowano dwa kondensatory 0,2 uF połączone równolegle - i jeden też nie był przylutowany.
Jeszcze mam przy nim trochę pracy, nie działa np. magiczne oko. I pytanie - do czego jest przycisk "AF"?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.