sprzedam 40 numerów czasopisma "Amaterske Radio" z przełomu lat 70 i 80. Stan dobry, najprawdopodobniej od nowości przechowywane w twardej teczce. Wysyłka paczkomatem, gabaryt B lub odbiór osobisty w Legnicy. Nie mam pojęcia jak to wycenić - ceny na portalach ogłoszeniowych wydają się być mocno przesadzone. Czekam na propozycje
Czechosłowackie czasopismo "Amaterske Radio"
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn
-
Danilewicz
- 500...624 posty

Czechosłowackie czasopismo "Amaterske Radio"
Dzień dobry,
sprzedam 40 numerów czasopisma "Amaterske Radio" z przełomu lat 70 i 80. Stan dobry, najprawdopodobniej od nowości przechowywane w twardej teczce. Wysyłka paczkomatem, gabaryt B lub odbiór osobisty w Legnicy. Nie mam pojęcia jak to wycenić - ceny na portalach ogłoszeniowych wydają się być mocno przesadzone. Czekam na propozycje
Pozdrawiam!
Marcel Danilewicz
Marcel Danilewicz
-
Danilewicz
- 500...624 posty

Re: Czechosłowackie czasopismo "Amaterske Radio"
Ustalam cenę "za darmo" + dowolna, choćby 5zł wpłata na stowarzyszenie Trioda. Wysyłka inPostem na koszt obdarowanego lub odbiór osobisty w Legnicy.
Pozdrawiam!
Marcel Danilewicz
Marcel Danilewicz
-
Einherjer
- 2500...3124 posty

Romku, może powinniśmy jako Stowarzyszenie odkupić te zbiory od kolegi Danilewicz i docelowo zdigitalizować? To się, myślę, wpisuje w cele statutowe Stowarzyszenia.
-
Romekd
- moderator
Czołem.
Łukasz, myślę że jest to świetny pomysł - w czasach swojej młodości wysoko oceniałem wartość tego czasopisma, było inspirujące, zresztą sam je sobie kupowałem. Później zaczęło brakować w domu miejsca, więc kogoś tymi czasopismami obdarowałem. Teraz chętnie widziałbym taką zdigitalizowaną wersję na naszym serwisie Trioda. Tylko jak to zorganizować od strony technicznej. Skanera pozbyłem się dawno temu, a darmowy program "Lens" na smartfonach, który od lat używałem, został w tym roku wyłączony (zaproponowano wersję płatną programu Adobe, której cena niestety przyprawia o zawrót głowy...). Darmowa funkcja skanera w programie do robienia zdjęć w telefonie, działa teraz tragicznie (może nawet celowo ją popsuto, by wykupić wersję płatną...), przez co obecnie korzystam z tej beznadziejnej opcji, po czym zrobione telefonem "skany" przesyłam na komputer i obrabiam w dwóch innych programach graficznych, by się do czegokolwiek nadawały...
Efekt końcowy jest podobny, tylko że wcześniej wystarczyło jedno kliknięcie w ikonę "Lens" i miało się gotowy skan, a teraz potrzebna jest zabawa lub zakup drogiego oprogramowania na telefon... Jak więc to zeskanować i kto się tego podejmie, bo ja w mijającym tygodniu spałem po dwie, trzy godziny na dobę, taki mam "sajgon" w firmie
Pozdrawiam
Romek
Łukasz, myślę że jest to świetny pomysł - w czasach swojej młodości wysoko oceniałem wartość tego czasopisma, było inspirujące, zresztą sam je sobie kupowałem. Później zaczęło brakować w domu miejsca, więc kogoś tymi czasopismami obdarowałem. Teraz chętnie widziałbym taką zdigitalizowaną wersję na naszym serwisie Trioda. Tylko jak to zorganizować od strony technicznej. Skanera pozbyłem się dawno temu, a darmowy program "Lens" na smartfonach, który od lat używałem, został w tym roku wyłączony (zaproponowano wersję płatną programu Adobe, której cena niestety przyprawia o zawrót głowy...). Darmowa funkcja skanera w programie do robienia zdjęć w telefonie, działa teraz tragicznie (może nawet celowo ją popsuto, by wykupić wersję płatną...), przez co obecnie korzystam z tej beznadziejnej opcji, po czym zrobione telefonem "skany" przesyłam na komputer i obrabiam w dwóch innych programach graficznych, by się do czegokolwiek nadawały...
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
zjawisko
- 1250...1874 posty

AR jest dostępne już od dawna w internecie. Przeglądałem kiedyś.
Cóż to za robot piękny i młody,
i cóż to za robotniczka,
ona mu z dzbana daje pentody,
on jej - wtyczki z koszyczka.
S. Lem
i cóż to za robotniczka,
ona mu z dzbana daje pentody,
on jej - wtyczki z koszyczka.
S. Lem
-
abohdziewicz
- 250...374 postów

Dzień doberek.
Mam to,roczniki 1952 do 1999.Zajmują ca.4GBajty ,jak to przesłać?
Pozdrawiam.Andrzej.
Mam to,roczniki 1952 do 1999.Zajmują ca.4GBajty ,jak to przesłać?
Pozdrawiam.Andrzej.
-
tszczesn
- moderator
Moim zdanie używanie czegokolwiek co ma mniej niż 200DPI do skanowania książek czy czasopism nie ma sensu, bo daje mocno średnią jakość obrazu.Jak umożliwia skanowanie tylko do JPEG lub innego stratnego formatu to odpada w przedbiegach. Mam skaner, sporo go używam, m.in. pozyskiwania kart katalogowych lamp do katalogu na mojej stronie, ale robię też od jakiegoś czasu kompletne skany pełnych katalogów, kilka już mam, zamierzam je wcześniej czy później opublikować na mojej stronie.
Niestety mój skaner już powoli dogorywa, ma już duże kilkanaście lat i tysiące skanów za sobą. Zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego: Plustek 3800, ewentualnie 4800 (ma tylko 2mm grubości krawędzi, ale za to jest 1000zł droższy). A jakbym trafił 6 w totka to jest coś takiego: Elarscan A2R
Niestety mój skaner już powoli dogorywa, ma już duże kilkanaście lat i tysiące skanów za sobą. Zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego: Plustek 3800, ewentualnie 4800 (ma tylko 2mm grubości krawędzi, ale za to jest 1000zł droższy). A jakbym trafił 6 w totka to jest coś takiego: Elarscan A2R