Witam!
U mnie nie retro, choć dla "pokolenia Z" te 14 lat to prehistoria.
Ostatni update UEFI/BIOS jest z 2016 roku.
KEY.jpg
TOP.jpg
SPECS.jpg
Biały pył to skutek palenia w piecu na drewno.....16 kW PV i palimy drewnem, cały dom zapylony

.....ja to czyściłem ale kurz jest wszędzie.
HP ProBook jeszcze nie miałem, ten ciekawy o tyle, że ma UEFI, a także czytnik linii papilarnych, miał być bez RAM-u, przy wymianie bateryjki CR2032 pod klawiaturą natknąłem się na 4GB kość, dorzuciłem jeszcze 2GB(SO-DIMM DDR3 mam pełno o pojemności 2GB).
Nie ma sanek do dysku ale zrobiłem takie druciarstwo i działa OK, w piątek sanki dojdą.
100zł za to cudo......całkiem fajny sprzęcik do przeglądania internetu czy Facebooka, YT w 1440p też chodzi bez gubienia klatek.
Wady to Wi-FI b/g i LAN 10/100Mb/s.....trochę szkoda, bo mam światłowód około 315MB/s.
Ogólnie tego szpeju pełno, bo Windows 11 to bubel jest i korporacje idą w Linuxa, tylko nie ma kilkunastoletnich gruzach, takich to aktualnie Ukraińcy szukają, toteż trzeba polować po nocach.
A jeszcze jedno dziwactwo.....widział ktoś All-In-One z bebechami desktopa?
PC_1.jpg
A_1.jpg
Ja odnoszę wrażenie, że po wprowadzeniu architektury x86-64 bit czyli od 2006 do dziś, sprzęt się nie starzeje tak szybko.
Do tego jest wysyp tanich laptopów na Celeronach po 1000-2000zł, które mają problem z 480p na YT.....w którą stronę to idzie?
Jak NOWY procesor jest wolniejszy od tego sprzed kilkunastu lat, to coś nie tak idzie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.