Kończę realizację projektu "Kosmos K96A". Radioodbiornik mam od Kolegi z forum
Udało mi się go uruchomić - odbiera na falach długich i średnich. Na falach krótkich na razie cisza. Najprawdopodobniej źle podpiąłem cewkę obwodu wejściowego fal krótkich. No niestety oczy już nie te..
Do pełni szczęścia brakuje mi tylnej ścianki i czterech nakładek na klawisze ( dwie nakładki mam oryginalne i dwie kopie)
Może ktoś z Kolegów dysponuje zdjęciem tylnej ścianki Kosmosa K96A?
A może ktoś dorabiał, lub wie o kimś kto może dorobić mi te nakładki. RETRORTV niestety milczy
Popełniłem takie druczki pod klawisze Kosmosa K96A i Philipsa 7-39A. Jest to kompilacja posiadanych przeze mnie skanów. Czcionka oryginalna philipsowska W oryginale wyglądają dużo lepiej jak na zdjęciu. Wydrrukowałem na papierze samoprzylepnym. Jak ktoś zainteresowany to prześlę plik do wydruku..
Silva1 pisze: ↑wt, 10 września 2024, 16:15
Dla zainteresowanych zdjęcie tylnej ścianki.
Mam nakładki na klawisze z ph660 są identyczne chętnie się podzielę.
Odwiedził mnie dzisiaj w moim bałaganie Kolega Silva1. Odbyliśmy bardzo interesującą rozmowę na wiadomy temat ( radioodbiorniki ) Dzięki Koledze mam komplet oryginalnych nakładek na klawisze razem z oryginalnymi celuloidowymi szybkami. Niestety dwie moje nakładki nie miały tych szybek ( dorobiłem z tego co miałem pod ręką, ale niestety widać różnicę. Muszę poszukać w przydasiach, może coś będzie pasowało kolorystycznie.)