Strona niebezpieczna
Moderator: gsmok
-
- 375...499 postów
Strona niebezpieczna
Panowie, sprawdźcie. Ktoś Nas zniesławia : D : Strona się wyświetla na niebezpieczną. Jeśli potrzebna kasa, na opłaty certyfikacyjne itp, proszę dać znać. Wyślę ile mogę.
Józef
szczegóły w starych komputerach. Dobrego Dnia, zapowiada się w i o s n a !! nareszcie. Józef
Józef
szczegóły w starych komputerach. Dobrego Dnia, zapowiada się w i o s n a !! nareszcie. Józef
"... UF21 - AGA-sekretarzyk", UY1N - mogę zaoferować PCL, PL500RFT, diody WN/lampowe, telewizyjne.
-
- 625...1249 postów
Re: Strona niebezpieczna
Musiałby być certyfikat https:// żeby tak się nie pokazywało. Teraz jest tak, że jak system przeglądarki automatycznie wykryje konieczność jakiegokolwiek logowania i nie ma https:// to będzie dawało ten komunikat.
-
- moderator
Czołem.
Są wszystkie potrzebne certyfikaty. Trzeba tylko dopisać to brakujące "s" w adresie (jeżeli stronę otwieramy przez kliknięcie w adres w zakładkach przeglądarki) i strona będzie się właściwie otwierała, a żadne komunikaty o niebezpieczeństwie się nie pojawią...
Pozdrawiam
Romek
Są wszystkie potrzebne certyfikaty. Trzeba tylko dopisać to brakujące "s" w adresie (jeżeli stronę otwieramy przez kliknięcie w adres w zakładkach przeglądarki) i strona będzie się właściwie otwierała, a żadne komunikaty o niebezpieczeństwie się nie pojawią...
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Nawet z https wyświetla się jako niebezpieczna... Google Chrome.
-
- 2500...3124 posty
Mi na Chrome wszystko działa OK...
Pozdrawiam,
A.
Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
-
- moderator
Czołem.
U mnie, na kilku komputerach z różnymi przeglądarkami (Firefox, Google Chrome, Opera) w pasku z adresem strony również wyświetla się kłódka i gdy na nią klikam, otrzymuję informację, że strona jest bezpieczna...
Pozdrawiam
Romek
U mnie, na kilku komputerach z różnymi przeglądarkami (Firefox, Google Chrome, Opera) w pasku z adresem strony również wyświetla się kłódka i gdy na nią klikam, otrzymuję informację, że strona jest bezpieczna...
Pozdrawiam
Romek
-
- 250...374 postów
.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Üdv
Macska
Macska
-
- moderator
Nic z tego nie rozumiem
Dlaczego u jednych użytkowników ta sama strona wyświetlana jest jako bezpieczna, a u innych jako niebezpieczna...
Ktoś z Szanownych Kolegów zna odpowiedź?
Pozdrawiam
Romek

Ktoś z Szanownych Kolegów zna odpowiedź?
Pozdrawiam
Romek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
U mnie jest prawidłowo, z właściwym adresem https://www.forum-trioda.pl/ strona jest wyświetlana jako bezpieczna, a niezwłaściwym http://www.forum-trioda.pl/ jako niezabezpieczona.
-
- 625...1249 postów
Tak. Pewnie niektórzy mają nieaktualne certyfikaty w przeglądarkach.
U mnie działa dobrze, ale jak zmienię z www na ww to już jest kłopot.
-
- 1875...2499 postów
Inna sprawa, że Google na samej górze wyszukiwania kieruje na adres triody z http zamiast https - czemu to nie wiem.
a adresu triody z https nie ma na pierwszej stronie wyszukiwania.

Otóż to, wejście na forum ze strony trioda.pl już jest traktowane jako niebezpieczne (strona niezabezpieczona).
-
- 625...1249 postów
-
- 375...499 postów
Dlaczego Kol. na czarno?dynaco pisze: ↑sob, 2 marca 2024, 21:44 Otóż to, wejście na forum ze strony trioda.pl już jest traktowane jako niebezpieczne (strona niezabezpieczona).
Nie chcę nowego wątku otwierać, tworzyć. Ruchu, widzę, za wiele nie ma. Upomnę się tutaj o Saico. Wydaje mi się, że wyrzucanie kogokolwiek z Forum, czy sekowanie (uporczywe kasowanie, czy przenoszenie wpisów do ... )wysyłania na Berdyczów, powinno podlegać ocenie Tych, Co Czytają i się udzielają, choć trochę. Moderator, to ma być schowany. Po co mam nie lubić Moderatora? A podpadali mi, ale Oni, mają pieczątkę.
Nie podoba mi się, arbitralne cięcie. Nie będę pisał Kto i Kogo. Dopiero odkryłem wrogów/przyjaciół (ktoś z Rzeszowa chciał kupić PL500rft, a ja go nie widziałem, nie mogłem mu wysłać poczty/odpowiedzieć (przypuszczam, że po "drodze" był kasownik- polskie fora, komentarze, są moderowane poprzez Adobe flasza. Po prostu się nie wyświetlają, albo się zdwajają itp. prócz moderatorów Redakcji)
Czy stać nas, by wyrzucać Adeptów. Kiedy my wymrzemy, a ja najmniej tu pisałem przecież. To kto to pociągnie? A chyba warto. Polska i Polacy, mamy sukcesy. Kiedy Mi ktoś pisze, np o językach regionalnych i nie wspomina się nawet Ruskiego, to mnie bierze. Co mnie bierze? Złość na ignorantów po historii, polonistyce, dziennikarstwie. A specjalnie pedagogów! Język Ruski (duża litera, ponieważ jest to nazwa własna), był językiem urzędowym, WielkiegoKsięstwaLitewskiego. W XVI wieku, został porzucony, przez szlachtę ruskojęzyczną, na rzecz polskiego. To nie wszystko, ale to nie wykład. Ale mocniej z podobnej beczki:
Władysław II (drugi) Jogaila. Nie Jagiełło, a Jogaila. Ponieważ to imię (nawet nie jestem pewien, czy tak pisano, a może tylko po rusku), Jogaila, ponieważ tak Matka, jak i Ojciec, tak nazwali swojego Syna. Nie wierzysz? Sprawdź. Polecam stronę litewską, tam jest ciekawe epitafium pośmiertne: kto mu pomagał i kogo zwyciężył. Bo to nie jest oczywiste. A Witold, był WKL, do swojej śmierci! Nie był szalony. WKL, istniała do rozbiorów. Obszar? A poszukaj sobie. Chcesz żyć i nie być robiony w ... to się poucz, historii. Warto.
No to na razie. Nie wchodzę za często, bo byłbym przez naszego Kolegę zmoderowany. Pozdrawiam. Zachęcam do uczenia się obsługi Systemu (informatyczne). Tylko przez porównanie, jesteś w stanie, zaobserwować techniki manipulacji. Naucz się i nie bój, ze ktoś ci wywróci System. Tak wiele Blogów, Kont itp, przepadło, po przeprowadzce na nowe. I nie wiem, czy umarli, czy przeprowadzili synchronizację danych. Wirusy nie istnieją - są to zamierzone funkcjonalności i są UŻYWANE. Kod 00011112001, to nie biologia. To tylko kod.
"... UF21 - AGA-sekretarzyk", UY1N - mogę zaoferować PCL, PL500RFT, diody WN/lampowe, telewizyjne.
-
- 500...624 posty
Witamczyt pisze: ↑pt, 12 kwietnia 2024, 18:02
Nie podoba mi się, arbitralne cięcie. Nie będę pisał Kto i Kogo. Dopiero odkryłem wrogów/przyjaciół (ktoś z Rzeszowa chciał kupić PL500rft, a ja go nie widziałem, nie mogłem mu wysłać poczty/odpowiedzieć (przypuszczam, że po "drodze" był kasownik- polskie fora, komentarze, są moderowane poprzez Adobe flasza. Po prostu się nie wyświetlają, albo się zdwajają itp. prócz moderatorów Redakcji)
Dla sprostowania to ja chciałem zakupić te PL500, ale zaczął kolega odpisywać takim niezrozumiałym językiem, że poprosiłem o wyjaśnienie którego się nie doczekałem.
O zdjeciach lamp już nie wspomnę, jakieś linki do sklepów. Każdy wie jak lampy wyglądają chodzi o konkretne egzemplarze do obejrzenie przed zakupem. Jakieś półsłówka z ktorych nic nie wynika.
A tutaj rozpisuje się o językach, radziłbym popracować nad wypowiedziami bo szczerze mówiąc nie dałem rady tej wypowiedzi doczytać do końca.
W tym przypadku nikt chyba nic nie zablokował tylko kolega sam zakończył komunikację.