Co by tu kupić (na zapas)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
Re: Co by tu kupić (na zapas)
Jak na "jednorazowy" to często nawraca:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 125...249 postów
Trochę taniej ale generalnie na ebay z przesyłką za quad tych lamp płaci się rzędu 400-450 zł. Lampy w oryginalnych opakowaniach z dużego batch.
Zatem to taki średniawy strzał:)
Zatem to taki średniawy strzał:)
-
- 6250...9374 posty
Ale my tu i teraz, na ziemi przodków......ale po co narzekać, mogę sprzedawać z opakowania zbiorczego 6P1P-EW po 20zł jeszcze nie wyjmowane z dodatkowych fabrycznych pieluszek (i nie narzekać, że dokładam do interesu) i cisza, chętnych brak...........oka mzik temu kupiłem Kontakt w sklepie AVT na Leszczynowej, styki w P507A (rano rozkręciłem. leżał lata w ciepełku) trochę czarnawe na powierzchniach srebrzonych ale w środku nic nie grzebane, wizualnie bajka. Trzeba się będzie jeszcze nauczyć pomiarów lamp, nigdy na fabrycznych przyrządach tego nie robiłem, zawsze ,,prymitywnie'' na piechotę.
-
- 125...249 postów
Panie teraz mamy globalizację:) także lamp szukamy na całym świecie. Czasy lokalnego myślenia odchodzą pomału do lamusa..
-
- 6250...9374 posty
Kupuj poniżej 20zł/sztuka, pokaż tańszego ode mnie, powodzenia.
-
- 500...624 posty
https://www.ebay.de/itm/202401320644cirrostrato pisze: czw, 22 lutego 2024, 14:56 Kupuj poniżej 20zł/sztuka, pokaż tańszego ode mnie, powodzenia.
-
- 625...1249 postów
-
- 6250...9374 posty
Plus wysyłka...ale nie ma sprawy, poczekam, kupowałem prawie za grosze, ,,przebicie krajowe'' mi wystarczy.
-
- 625...1249 postów
Z wysyłką i tak wychodzi mniej niż 20 zł/szt. Mówiąc szczerze, uważam, że zrobiłeś sobie kuku. Przez lata, nie tyle chwaliłeś się, co wręcz chełpiłeś, ile to się obłowiłeś i za jakie grosze. Nie dziw się wiec teraz, że ludzie nie chcą kupować. Część z nich sobie pomyśli w ten sposób: "cwaniak nachapał się za grosze, a teraz sprzedaje za dziesięciokrotność ceny". I dlatego nie kupią, nawet jeżeli ta dziesięciokrotność to jest nadal taniej niż na allegro.
-
- 6250...9374 posty
Ja się chwaliłem ile się nachapałem, gdzie?????????????????.......ja lata temu kupowałem za ile się dało (czyli tanio i duuuużo, najlepiej całe opakowania zbiorcze), potem chciałem sprzedawaćć kolegom z forum za niższe ceny niż na Allegro i d.....teraz tylko Allegro i jestem zadowolony. Przecież za kilkanaście PLN propozycja sprzedaży wielu ,,poszukiwanych'' lamp nieużywanych w znośnych cenach (na Allegro moje nówki zawsze najtańsze) na naszym forum powoduje palpitację serca. Niedługo wystawię ECL82 TELAM nos, przecie WY nie kupicie od krwiopijcy. Jedno ale: wyzbywanie się baniek traktuję jako zabawę, kasę mam a zabawa to zabawa. Pozdrawiam.
-
- 625...1249 postów
Praktycznie wszędzie na forum, wtedy jeszcze w ramach misji "dla wnuka".cirrostrato pisze: czw, 22 lutego 2024, 15:42 Ja się chwaliłem ile się nachapałem, gdzie?????????????????....
Naprawdę nie rozumiesz, że jak się pisze takie coś jw., a potem chce się ten towar sprzedawać tam, gdzie się to pisze, to to jest strzał w kolano?cirrostrato pisze: czw, 22 lutego 2024, 15:42 (czyli tanio i duuuużo, najlepiej całe opakowania zbiorcze)
Niższe niż na allegro, ale raczej kilkukrotnie wyższe niż cena zakupu, nieprawdaż? Ludzie są przekorni i niektórzy zapłacą nawet więcej komuś innemu, żeby tylko nie poczuć się jak frajerzy.cirrostrato pisze: czw, 22 lutego 2024, 15:42 potem chciałem sprzedawaćć kolegom z forum za niższe ceny niż na Allegro
Gwoli ścisłości, sam nigdy nie byłem zainteresowany zakupem i to nie z powodów, o których tu piszę. Po prostu przez lata sam się nachapałem pod swoje potrzeby

-
- 1250...1874 posty
... jestem ciekaw wyników pomiarów Kolegi tym testerem, zwłaszcza w porównaniu z tymi ,, na piechotę,,cirrostrato pisze: czw, 22 lutego 2024, 13:19 Ale my tu i teraz, na ziemi przodków......ale po co narzekać, mogę sprzedawać z opakowania zbiorczego 6P1P-EW po 20zł jeszcze nie wyjmowane z dodatkowych fabrycznych pieluszek (i nie narzekać, że dokładam do interesu) i cisza, chętnych brak...........oka mzik temu kupiłem Kontakt w sklepie AVT na Leszczynowej, styki w P507A (rano rozkręciłem. leżał lata w ciepełku) trochę czarnawe na powierzchniach srebrzonych ale w środku nic nie grzebane, wizualnie bajka. Trzeba się będzie jeszcze nauczyć pomiarów lamp, nigdy na fabrycznych przyrządach tego nie robiłem, zawsze ,,prymitywnie'' na piechotę.

Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
-
- 6250...9374 posty
Jeśli ktoś chce kupić drożej niż u mnie, z GWARANTOWANĄ JAKOŚCIĄ, to dlaczego mam mu bronić, twoja kasa więc kupuj gdzie chcesz. Dobra I DARMOWA rada: będąc w okolicy komputera (na telefonie nie mam internetu bo nie) co 2-3godziny wchodzę na Allegro/lampy/czas dodania najnowsze i poluję, nie kupię to pokazuje u nas co by tu kupić na zapas i prawie zawsze ogłoszenie zrealizowane w kilka minut. Przebicie miałem raz duże: Z573M kupione na Allegro po 2zł schodziły po 30zl choć większość ( 200sztuk) poszła po 20zł do jednego chętnego (potem on sprzedawał, obserwowałem, znacznie drożej), teraz stan zero (tylko kilka sztuk dla mnie) i po problemie, prawie nikt z forum nie kupił. A zarobioną kasę przeznaczałem na kolejne zakupy, było minęło, dziś na Allegro taka drożyzna, że już nie kupuję. A jakbym chciał sprzedać na forum np. EL34 (jakoś takoś w ciągu ostatniego miesiąca ktoś mi dostarczył, trochę nowych, reszta wizualnie nie najgorsza) pomierzone (stąd teraz zabawa z P507A) po 100zł to i tak by nikt nie kupi od krwiopijcy, zostaną wystawione na Allegro. Nieustająco pozdrawiam.
-
- 6250...9374 posty
Reasumując: lampy naprawdę zbierałem dla wnuka ale widać kolejne pokolenie nie będzie ,,techniczne'', wnuk hoduje patyczaki, rybki, pająki, chciał być archeologiem śródziemnomorskim, badaczem Antarktydy, geologiem, teraz nie wiem kim...stąd te zbędne w większości zapasy lamp.OTLamp pisze: czw, 22 lutego 2024, 15:53Praktycznie wszędzie na forum, wtedy jeszcze w ramach misji "dla wnuka".cirrostrato pisze: czw, 22 lutego 2024, 15:42 Ja się chwaliłem ile się nachapałem, gdzie?????????????????....
-
- 6250...9374 posty
Ale się Yurek rozpędził https://allegrolokalnie.pl/oferta/lampa ... troda-mocy a te mam https://allegrolokalnie.pl/oferta/lampa ... -ta-66-rok dla własnej zabawy (jak dla mnie wyglądają milusio), będą sterowanie z EF6 (też już mam) tylko jest problem (za dużo możliwości i mają WYGLĄDAĆ) z koszernymi ładnymi trafami głośnikowymi oczywiście własnoręcznie motanymi. Trafa zasilające z dzielonym anodowym od dawna mam, leżały tygodniami a koledzy nawet nie patrzyli w tym kierunku choć za 3 dychy szpeja 2x240V, 6,3V i 4V na wtórnym nie podjął bym się motać. Pozdrawiam niedzielnie.