Kupiłem ostatnio trochę formatek z 6mm PA9, miały być pod wzmacniacz/streamer, ale koncepcja się zmieniła, bo kupiłem fajny wyświetlacz do streamera i obudowy będą szersze.
Więc uznałem że waga w przypadku testera lamp będzie przydatna, przy wyciąganiu lamp z podstawek, oraz grubsze ścianki będą też korzystne przy wkładaniu lamp w podstawki. Obecnie waży 4,85kg, więc pewnie z kompletem paneli i jeszcze jednym trafem, będzie ponad 5.
Wentylator będzie na tylnej ściance na tyle wysoko by nie kolidował z płytką podstawek i będzie wywiewał powietrze, otwory wlotowe będą na przedniej ściance. Którą zrobię możliwe ażurową.
Czy będę zapuszczał farbą, nie wiem. Na pewno będę musiał jakoś to alu przeszlifować by wyglądało ładniej.
Zainspirowałem się wcześniejszymi postami i umieściłem gniazda do pomiaru prądu dodatkowymi miernikami.
Wyłączanie będzie działało tak że przy załączeniu włączą się obydwa trafa, przy wyłączaniu trafo anodowe wyłączy się pierwsze, a trafo 13V dopiero po zadanym czasie. Na wyjściach anodowego i chyba siatki drugiej, po wyłączeniu pojawia się napięcie rozładowującego się kondensatora.
Miliamperomierz, a sumie mikroamperomierz na 500uA, jest bocznikowany tak by mierzył do 2mA, w razie jak by coś było z lampą nie tak i prąd na siatce był by wysoki będzie widać to na mierniku. A że są tanie jak barszcz, to dla "klimatu" niech będzie.
Ostatecznie jak by były z tym problemy znajdę mu jakieś zastosowanie jako dekoracja
Błędny napis jest przy pinie katody, gdzie zamiast C jest K, ale CNC nie wybacza błędów i nie będę piłował nowego panelu dla jednej literki.
Napisy mają od 0,3 do 0,8mm (to pierwsze napisy co w ogóle zrobiłem na CNC i pierwszy raz z frezem grawerskim.
Zwykle to CNC to otworki i obróbka z wędki.