Czesc
Mam takie pytanie: po co komplikowac sprawe komputerem czy kalkulatorem. Nie prosciej podlaczyc mechanicznie licznik tasmy ze starego magnetofonu lub z rozdartego licznika energii elektrycznej? Czy inny jakis licznik mechaniczny? Licznik tasmy ma przewage, bo mozna go w dowolnym momencie zerowac, ale i tak pozostale licza w przod i w tyl automatycznie i nie ma mozliwosci pomylenia sie nawet o jeden zwoj!
Ponadto, to caly taki licznik to kostka 2 x 2 x 3cm, bez "nikakich" przewodow.
Pozdrowienia
transformator głośnikowy do lampy EL 84
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Początkowo też stosowałem coś takiego. To był licznik od jakiegoś "komarka", bo akurat miałem.
Niestety po jakimś czasie przestał liczyć do tyłu. Zacinał się przy cofaniu.
Ale kilka trafo nawinął.
A tak to mniej więcej wyglądało:
Niestety po jakimś czasie przestał liczyć do tyłu. Zacinał się przy cofaniu.
Ale kilka trafo nawinął.
A tak to mniej więcej wyglądało:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Izali miecz godniejszy niż topór w boju?
-
- 6250...9374 posty
Kurde ale genialne! Ja zawsze liczyłem zwoje a tu proszę, licznik od Komara!!! Mam tego trochę i wygląda na to że go w końcu do czegoś wykorzystam.
Tak do tematu to zrobiłem kiedyś ten wzmacniacz o którym jest mowa na samym początku ale jakoś mi niezadawalająco dział. Coś bardzo się sprzęgało,grzało, pewnie to dlatego że nie miałem trafa zasilającego tylko zasilałem tego gada wprost z sieci.
Tak do tematu to zrobiłem kiedyś ten wzmacniacz o którym jest mowa na samym początku ale jakoś mi niezadawalająco dział. Coś bardzo się sprzęgało,grzało, pewnie to dlatego że nie miałem trafa zasilającego tylko zasilałem tego gada wprost z sieci.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 625...1249 postów