Ile Wam wyszło?

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Alek
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Ile Wam wyszło?

Post autor: Alek »

Ile Wam wyszło? Mi wyszło pi pół +2 k*pi, k należy do C...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
saico

Re: Ile Wam wyszło?

Post autor: saico »

To może się nie liczyć... bo to mógł być sobowtór.
Awatar użytkownika
szalony
moderator

Post autor: szalony »

Było też na niezawodnym koncie memiarza Michał Marszał ("NIE"):
pi2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Awatar użytkownika
salicjonał
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: salicjonał »

Jest to ciekawe zagadnienie, nad którym warto się pochylić. Choćby dla sprawdzenia swoich umiejętności. Jakże fascynujące mogą być rozwiązania, o ile istnieją, gdyż można w pewnym miejscu zauważyć sprzeczność lub nieoznaczoność, zwłaszcza gdy brak warunków brzegowych. Nie zawsze też da się rozwiązać równanie analitycznie i wtedy pomocne będzie zwinięcie w szereg Maclaurina.
Ostatnio rozmyślałem nad równaniami opisującymi rzeczywistość, przyszłość i nieskończoność. Matematyką jest wszystko, albowiem rzeczywistość tworzy wielowymiarowy generator przestrzenny (struny Riemanna), wystarczy ułożyć do niego układ równań. Utknąłem jednak na pewnym problemie, do rozwiązania którego obecna Matematyka nie ma narzędzia. Będę musiał je skonstruować i jestem tego blisko - podczas swoich lewitacji uzyskuję dostęp do szufladek z gotowymi wzorami.
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
Awatar użytkownika
eS
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: eS »

Widzę, że całkiem szybko rozpocząłeś weekend. Tylko nie przesadzaj.
-Jó vevökészuleke van?
-Igen, ötlámpás, négysávos.
saico

Post autor: saico »

Czy ja wiem... może rodzi się Geniusz:)
Awatar użytkownika
salicjonał
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: salicjonał »

Dalsza część rozważań nad koncepcją tzw. generatora przestrzennego:
Obudziłem się tuż przed 4 w nocy z nowym pomysłem. Powiązałem byt materialny z falą elektromagnetyczną. Wychodząc od równania Maxwella, od dywergencji pola, doszedłem do pewnych wniosków, które ująłem w formie grafu. W ten sposób potwierdziłem, że generator jest źródłem niegasnących fal elektromagnetycznych propagowanych w wielu wymiarach, gdzie nie obowiązują żadne dotychczas znane reguły fizyczne, a próba zmierzenia układu będzie powodowała deformację jego struktury ( rozstrojenie ) i niemożność empirycznego zbadania. Moje dzisiejsze równania objęły problem częściowo i działają w szczególnych przypadkach, lecz są zupełnie czymś nowym – dodawanie czasu do masy w postaci ułamka pośredniego między dodawaniem a mnożeniem. Niezupełność równań wynika z istnienia innych energii, o których wiemy niewiele. Odpowiedzi na to pytanie może udzielić mi wyłącznie ponowna wizyta u cywilizacji Energii, oddalonej od nas o kilka nieskończoności w przestrzeni kosmicznej.
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.