Przywołany niejako do tablicy, odpowiem: Mam umysł ścisły, a z polskiego byłem w przeszłości ledwie średnim uczniem. Jednak tu, na Naszym Forum poprawiam posty od prawie 20 lat. Jest to działalność bardzo pouczająca, gdyż dzięki "Triodzie" piszę obecnie nieporównywalnie lepiej, niż miało to miejsce gdy uczęszczałem do szkół i na studia, zanim zostałem moderatorem. Bardzo często sięgałem do rozmaitych słowników, byłem proszony o ocenę prac dyplomowych magisterskich i pomagałem tworzyć artykuły technicznekikor pisze: sob, 18 marca 2023, 20:28A nie trzech ?Einherjer pisze: sob, 18 marca 2023, 19:36 Forum ma tylko dwóch moderatorów, którzy mają swoje życie i mnóstwo innych zajęOk , jasność w temacie .Ja jednak chciałbym sie dowiedzieć (i tu bez podtekstów ) czy kolega Romek-moderator ma jakieś kompetencje zawodowe odnośnie pisania ,,poprawną,, polszczyzną? Jakieś studia polonistyczne , czy może prof Miodek pomaga ? (to tak żartem ) .Bo to że ja orłem pisowni nie jestem to wiem ,ale czy orłem choć sokołem jest korygujący ?Einherjer pisze: sob, 18 marca 2023, 19:36 Edycje na czerwono zwykle dotyczą nowych użytkowników, którzy potem zwykle stosują się do zasad pisowni.

Często poprawiam wręcz kompromitujące użytkownik błędy ortograficzne. Od lat to robiłem, ale nie zaznaczałem by informacje o moich działaniach wyświetlane były w postach. Powoli zbliżam się do 60-tki i 20-tu lat obecności na tym Forum. Czas niestety szybko ucieka i sam zauważam, że zaczynam popełniać błędy, których wcześniej nie popełniałem.
Pozdrawiam
Romek