Jak to ? kubafant stażysta ?

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
kikor
250...374 postów
250...374 postów

Jak to ? kubafant stażysta ?

Post autor: kikor »

Co to się stało, że kolega kubafant został zdegradowany do różowych? Nie to żebym miał coś przeciwko różowemu :lol: , ale Kuba kilka tysięcy postów i stażysta? No to nie po chrześcijańsku tak...
Ostatnio zmieniony pn, 20 marca 2023, 05:36 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: błędy, literówki, niestaranna pisownia...
Awatar użytkownika
OTLamp
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Jak to ? kubafant stażysta ?

Post autor: OTLamp »

kikor: Najaktywniejszy na forum: Lampy dla początkujących
viewtopic.php?p=404467#p404467
Gdyby to było forum tak duże jak elektroda, to jeszcze bym uwierzył, że naprawdę nie wiesz...
Awatar użytkownika
kikor
250...374 postów
250...374 postów

OTLamp pisze: sob, 18 marca 2023, 16:20 Gdyby to było forum tak duże jak elektroda, to jeszcze bym uwierzył, że naprawdę nie wiesz.
Nie no wiem, że konfliktowo się zrobiło, np: Tomek i Romek w jednym stali domku. Tomek na dole, Romek na górze ... i tak dalej. Forum podzieliło się już dawno, ja jestem tu już w drugim wcieleniu, bo będąc w poprzedniej skórze tu na forum, miałem dość tu panującej gęstej atmosfery. Czas podzielić się piaskownicą i zabawkami w niej :lol: I może przelać energię na np. pomaganie "młodym", bo tego jest za mało.
Ostatnio zmieniony sob, 18 marca 2023, 18:48 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Fatalna pisownia, dużo błędów do poprawiania...
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: taipan3 »

Jeżeli to nie jest pomyłka i jakiś błąd to jest to wredne, przepraszam WREDNE.
Można się spierać nie lubić ale zachowajmy trochę kultury.
Awatar użytkownika
OTLamp
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: OTLamp »

taipan3 pisze: sob, 18 marca 2023, 18:28
Rozumiem, że wg Ciebie tutaj została zachowana: viewtopic.php?p=404467#p404467 ?
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

taipan3 pisze: sob, 18 marca 2023, 18:28 Jeżeli to nie jest pomyłka i jakiś błąd to jest to wredne, przepraszam WREDNE.
Proszę rozwinąć, co jest wredne? Dbanie o poziom Naszego Forum, poprawną pisownię i prośba o powoływanie się na merytoryczne argumenty..., czy też bezczelne, często lekko "zawoalowane" insynuacje, kierowane pod adresem innych użytkowników, moderatorów i admina przez dwóch jeszcze innych użytkowników tego Forum?

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Jestem za szeroko rozumiana wolnością slowa. Czytajac te posty nie było tam nic obraźliwego, wielokrotnie na forum pojawiały się posty atakujące i szkalujące użytkowników, trafiały zwykle do kosza.
Tu reakcja moderacji jest bardzo ostra.
Jeżeli tak ma być, niech będzie, ale niech dotyczy wszystkich.
Ostatnio zmieniony pn, 20 marca 2023, 05:42 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówki, interpunkcja...
Awatar użytkownika
Alek
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Alek »

Kiedyś przed laty były karne smoczki, a teraz karny róż.
To i tak lepsze niż posadzenie na karnego jeżyka...
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

taipan3 pisze: sob, 18 marca 2023, 18:50 Jestem za szeroko rozumiana wolnością slowa. Czytajac te posty nie było tam nic obraźliwego, wielokrotnie na forum pojawiały się posty atakujące i szkalujące użytkowników, trafiały zwykle do kosza.
Jeżeli tak na być, niech będzie ale niech dotyczy wszystkich.
I będzie dotyczyła wszystkich, bez wyjątków. Widzę tu zadziwiającą prawidłowość, ale nie chcę rozwijać tematu...
Może na temat niewłaściwych działań admina i moderatorów wypowiedzą się też inni użytkownicy (ciekaw jestem, czy informacje, które napływały do mnie od kilku lat i kilku użytkowników się potwierdzą...).

Pozdrawiam Piotrze
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Romku ja ciebie też pozdrawiam i trzymam ciebie za słowo - jedna miara dla wszystkich.
Proszę ciebie też żebyś zajrzał do kosza i przeczytał co tam trafiło.
Grzeszą wszyscy, a niektórym się obrywa.
Ostatnio zmieniony pn, 20 marca 2023, 05:44 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówki, interpunkcja
Awatar użytkownika
szalony
moderator

Post autor: szalony »

Uszczypliwy i trochę chamski komentarz, acz rozumiem frustrację niektórych. Ostatnio ktoś napisał "ohmach" zamiast "omach" i od razu była edycja na czerwono i "opierd...". Natomiast kiedy zgłaszałem posty użytkownika czyt, który pisze jakby był nowym wcieleniem KaW, bez interpukcji, ładu i składu, to post został jak został. Przykładowa pisownia wygląda tak:

(...) Wywiad wyszedł, ale to było ti, ta ta w 1920. Zresztą skąd my tam wiemy. Filmom i plotkom pseudohistoryków, nie należy wierzyć. Książki radiowe, także bezpieczniej czytać z Polona np. "z epoki", niż uczyć się z yu tuba i ikiepedi. Czyt Takżę mam błąd w Nazwie własnej D : D

Także mam jakąś SZEeeeeeeeeeeeeeee rokomłotną. By się "nie zastała", to rdza jest prawdziwym wrogiem, połóż kredę. Zabierze wilgoć i zmieni Ph okolicy. Cena wagowa. Kolega ma Mercedes-a i mu służy jako ładny durnostojek. Ale da się pisać, po za tym. Oby, nie były już nam potrzebne do czego...
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Einherjer
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Einherjer »

taipan3 pisze: sob, 18 marca 2023, 18:50 Jestem za szeroko rozumiana wolnością slowa. Czytajac te posty nie było tam nic obraźliwego, wielokrotnie na forum pojawiały się posty atakujące i szkalujące użytkowników, trafiały zwykle do kosza.
Jeżeli tak na być, niech będzie ale niech dotyczy wszystkich.
Na każdym innym znanym mi forum takie "szydery" zapewniłyby użytkownikowi bana, często dożywotniego. Zresztą TJ na Elektrodzie takiego wyłapał. A tutaj lament, że admin (właściciel forum, który płaci za jego funkcjonowanie) stracił cierpliwość i zastosował najbardziej łagodny "wymiar kary".
Einherjer
2500...3124 posty
2500...3124 posty

szalony pisze: sob, 18 marca 2023, 19:11 Uszczypliwy i trochę chamski komentarz, acz rozumiem frustrację niektórych. Ostatnio ktoś napisał "ohmach" zamiast "omach" i od razu była edycja na czerwono i "opierd...". Natomiast kiedy zgłaszałem posty użytkownika czyt, który pisze jakby był nowym wcieleniem KaW, bez interpukcji, ładu i składu, to post został jak został. Przykładowa pisownia wygląda tak:

(...) Wywiad wyszedł, ale to było ti, ta ta w 1920. Zresztą skąd my tam wiemy. Filmom i plotkom pseudohistoryków, nie należy wierzyć. Książki radiowe, także bezpieczniej czytać z Polona np. "z epoki", niż uczyć się z yu tuba i ikiepedi. Czyt Takżę mam błąd w Nazwie własnej D : D

Także mam jakąś SZEeeeeeeeeeeeeeee rokomłotną. By się "nie zastała", to rdza jest prawdziwym wrogiem, połóż kredę. Zabierze wilgoć i zmieni Ph okolicy. Cena wagowa. Kolega ma Mercedes-a i mu służy jako ładny durnostojek. Ale da się pisać, po za tym. Oby, nie były już nam potrzebne do czego...
Forum ma tylko dwóch moderatorów, którzy mają swoje życie i mnóstwo innych zajęć. Edycje na czerwono zwykle dotyczą nowych użytkowników, którzy potem zwykle stosują się do zasad pisowni. Posty takie jak wyżej przytoczone mnie osobiście irytują, ale po prostu ich nie czytam.
Awatar użytkownika
kikor
250...374 postów
250...374 postów

Einherjer pisze: sob, 18 marca 2023, 19:36 Forum ma tylko dwóch moderatorów, którzy mają swoje życie i mnóstwo innych zaję
A nie trzech ?
Einherjer pisze: sob, 18 marca 2023, 19:36 Edycje na czerwono zwykle dotyczą nowych użytkowników, którzy potem zwykle stosują się do zasad pisowni.
Ok , jasność w temacie .Ja jednak chciałbym sie dowiedzieć (i tu bez podtekstów ) czy kolega Romek-moderator ma jakieś kompetencje zawodowe odnośnie pisania ,,poprawną,, polszczyzną? Jakieś studia polonistyczne , czy może prof Miodek pomaga ? (to tak żartem ) .Bo to że ja orłem pisowni nie jestem to wiem ,ale czy orłem choć sokołem jest korygujący ?
Ostatnio zmieniony pn, 20 marca 2023, 05:49 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Czasami korzystam z pomocy koleżanki -polonistki; w tym poście pisownię pozostawiam niezmienioną
Einherjer
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Bez podtekstów :lol: Zdajesz sobie sprawę, że RomekD nie poprawia subtelnych błędów stylistycznych tylko podstawową ortografię? Do tego nie potrzeba bycia polonistą a tylko słownika ortograficznego, zaleceń językoznawców (vide pisownia jednostek miary) i czytania ze zrozumieniem. Ukończona ośmioletnia szkoła podstawowa (albo gimnazjum) powinna dawać takie kompetencje. Jak mawiał jeden z wykładowców z PWr: "Nawet najlepsze studia nie zastąpią porządnej szkoły podstawowej" :lol:

PS gsmoka nie licz jako aktywnego moderatora, gdyż ten na forum zagląda niezbyt często i nie zajmuje się na przykład poprawianiem postów.