Jak to ? kubafant stażysta ?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 250...374 postów
Jak to ? kubafant stażysta ?
Co to się stało, że kolega kubafant został zdegradowany do różowych? Nie to żebym miał coś przeciwko różowemu
, ale Kuba kilka tysięcy postów i stażysta? No to nie po chrześcijańsku tak...

Ostatnio zmieniony pn, 20 marca 2023, 05:36 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: błędy, literówki, niestaranna pisownia...
Powód: błędy, literówki, niestaranna pisownia...
-
- 625...1249 postów
Re: Jak to ? kubafant stażysta ?
kikor: Najaktywniejszy na forum: Lampy dla początkujących
viewtopic.php?p=404467#p404467
Gdyby to było forum tak duże jak elektroda, to jeszcze bym uwierzył, że naprawdę nie wiesz...
viewtopic.php?p=404467#p404467
Gdyby to było forum tak duże jak elektroda, to jeszcze bym uwierzył, że naprawdę nie wiesz...
-
- 250...374 postów
Nie no wiem, że konfliktowo się zrobiło, np: Tomek i Romek w jednym stali domku. Tomek na dole, Romek na górze ... i tak dalej. Forum podzieliło się już dawno, ja jestem tu już w drugim wcieleniu, bo będąc w poprzedniej skórze tu na forum, miałem dość tu panującej gęstej atmosfery. Czas podzielić się piaskownicą i zabawkami w niejOTLamp pisze: sob, 18 marca 2023, 16:20 Gdyby to było forum tak duże jak elektroda, to jeszcze bym uwierzył, że naprawdę nie wiesz.

Ostatnio zmieniony sob, 18 marca 2023, 18:48 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Fatalna pisownia, dużo błędów do poprawiania...
Powód: Fatalna pisownia, dużo błędów do poprawiania...
-
- 1250...1874 posty
Jeżeli to nie jest pomyłka i jakiś błąd to jest to wredne, przepraszam WREDNE.
Można się spierać nie lubić ale zachowajmy trochę kultury.
-
- 625...1249 postów
Rozumiem, że wg Ciebie tutaj została zachowana: viewtopic.php?p=404467#p404467 ?
-
- moderator
Proszę rozwinąć, co jest wredne? Dbanie o poziom Naszego Forum, poprawną pisownię i prośba o powoływanie się na merytoryczne argumenty..., czy też bezczelne, często lekko "zawoalowane" insynuacje, kierowane pod adresem innych użytkowników, moderatorów i admina przez dwóch jeszcze innych użytkowników tego Forum?taipan3 pisze: sob, 18 marca 2023, 18:28 Jeżeli to nie jest pomyłka i jakiś błąd to jest to wredne, przepraszam WREDNE.
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 1250...1874 posty
Jestem za szeroko rozumiana wolnością slowa. Czytajac te posty nie było tam nic obraźliwego, wielokrotnie na forum pojawiały się posty atakujące i szkalujące użytkowników, trafiały zwykle do kosza.
Tu reakcja moderacji jest bardzo ostra.
Jeżeli tak ma być, niech będzie, ale niech dotyczy wszystkich.
Jeżeli tak ma być, niech będzie, ale niech dotyczy wszystkich.
Ostatnio zmieniony pn, 20 marca 2023, 05:42 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówki, interpunkcja...
Powód: literówki, interpunkcja...
-
- 1875...2499 postów
Kiedyś przed laty były karne smoczki, a teraz karny róż.
To i tak lepsze niż posadzenie na karnego jeżyka...
To i tak lepsze niż posadzenie na karnego jeżyka...
-
- moderator
I będzie dotyczyła wszystkich, bez wyjątków. Widzę tu zadziwiającą prawidłowość, ale nie chcę rozwijać tematu...taipan3 pisze: sob, 18 marca 2023, 18:50 Jestem za szeroko rozumiana wolnością slowa. Czytajac te posty nie było tam nic obraźliwego, wielokrotnie na forum pojawiały się posty atakujące i szkalujące użytkowników, trafiały zwykle do kosza.
Jeżeli tak na być, niech będzie ale niech dotyczy wszystkich.
Może na temat niewłaściwych działań admina i moderatorów wypowiedzą się też inni użytkownicy (ciekaw jestem, czy informacje, które napływały do mnie od kilku lat i kilku użytkowników się potwierdzą...).
Pozdrawiam Piotrze
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 1250...1874 posty
Romku ja ciebie też pozdrawiam i trzymam ciebie za słowo - jedna miara dla wszystkich.
Proszę ciebie też żebyś zajrzał do kosza i przeczytał co tam trafiło.
Grzeszą wszyscy, a niektórym się obrywa.
Proszę ciebie też żebyś zajrzał do kosza i przeczytał co tam trafiło.
Grzeszą wszyscy, a niektórym się obrywa.
Ostatnio zmieniony pn, 20 marca 2023, 05:44 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówki, interpunkcja
Powód: literówki, interpunkcja
-
- moderator
Uszczypliwy i trochę chamski komentarz, acz rozumiem frustrację niektórych. Ostatnio ktoś napisał "ohmach" zamiast "omach" i od razu była edycja na czerwono i "opierd...". Natomiast kiedy zgłaszałem posty użytkownika czyt, który pisze jakby był nowym wcieleniem KaW, bez interpukcji, ładu i składu, to post został jak został. Przykładowa pisownia wygląda tak:
(...) Wywiad wyszedł, ale to było ti, ta ta w 1920. Zresztą skąd my tam wiemy. Filmom i plotkom pseudohistoryków, nie należy wierzyć. Książki radiowe, także bezpieczniej czytać z Polona np. "z epoki", niż uczyć się z yu tuba i ikiepedi. Czyt Takżę mam błąd w Nazwie własnej D : D
Także mam jakąś SZEeeeeeeeeeeeeeee rokomłotną. By się "nie zastała", to rdza jest prawdziwym wrogiem, połóż kredę. Zabierze wilgoć i zmieni Ph okolicy. Cena wagowa. Kolega ma Mercedes-a i mu służy jako ładny durnostojek. Ale da się pisać, po za tym. Oby, nie były już nam potrzebne do czego...
(...) Wywiad wyszedł, ale to było ti, ta ta w 1920. Zresztą skąd my tam wiemy. Filmom i plotkom pseudohistoryków, nie należy wierzyć. Książki radiowe, także bezpieczniej czytać z Polona np. "z epoki", niż uczyć się z yu tuba i ikiepedi. Czyt Takżę mam błąd w Nazwie własnej D : D
Także mam jakąś SZEeeeeeeeeeeeeeee rokomłotną. By się "nie zastała", to rdza jest prawdziwym wrogiem, połóż kredę. Zabierze wilgoć i zmieni Ph okolicy. Cena wagowa. Kolega ma Mercedes-a i mu służy jako ładny durnostojek. Ale da się pisać, po za tym. Oby, nie były już nam potrzebne do czego...
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
-
- 2500...3124 posty
Na każdym innym znanym mi forum takie "szydery" zapewniłyby użytkownikowi bana, często dożywotniego. Zresztą TJ na Elektrodzie takiego wyłapał. A tutaj lament, że admin (właściciel forum, który płaci za jego funkcjonowanie) stracił cierpliwość i zastosował najbardziej łagodny "wymiar kary".taipan3 pisze: sob, 18 marca 2023, 18:50 Jestem za szeroko rozumiana wolnością slowa. Czytajac te posty nie było tam nic obraźliwego, wielokrotnie na forum pojawiały się posty atakujące i szkalujące użytkowników, trafiały zwykle do kosza.
Jeżeli tak na być, niech będzie ale niech dotyczy wszystkich.
-
- 2500...3124 posty
Forum ma tylko dwóch moderatorów, którzy mają swoje życie i mnóstwo innych zajęć. Edycje na czerwono zwykle dotyczą nowych użytkowników, którzy potem zwykle stosują się do zasad pisowni. Posty takie jak wyżej przytoczone mnie osobiście irytują, ale po prostu ich nie czytam.szalony pisze: sob, 18 marca 2023, 19:11 Uszczypliwy i trochę chamski komentarz, acz rozumiem frustrację niektórych. Ostatnio ktoś napisał "ohmach" zamiast "omach" i od razu była edycja na czerwono i "opierd...". Natomiast kiedy zgłaszałem posty użytkownika czyt, który pisze jakby był nowym wcieleniem KaW, bez interpukcji, ładu i składu, to post został jak został. Przykładowa pisownia wygląda tak:
-
- 250...374 postów
A nie trzech ?Einherjer pisze: sob, 18 marca 2023, 19:36 Forum ma tylko dwóch moderatorów, którzy mają swoje życie i mnóstwo innych zaję
Ok , jasność w temacie .Ja jednak chciałbym sie dowiedzieć (i tu bez podtekstów ) czy kolega Romek-moderator ma jakieś kompetencje zawodowe odnośnie pisania ,,poprawną,, polszczyzną? Jakieś studia polonistyczne , czy może prof Miodek pomaga ? (to tak żartem ) .Bo to że ja orłem pisowni nie jestem to wiem ,ale czy orłem choć sokołem jest korygujący ?Einherjer pisze: sob, 18 marca 2023, 19:36 Edycje na czerwono zwykle dotyczą nowych użytkowników, którzy potem zwykle stosują się do zasad pisowni.
Ostatnio zmieniony pn, 20 marca 2023, 05:49 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Czasami korzystam z pomocy koleżanki -polonistki; w tym poście pisownię pozostawiam niezmienioną
Powód: Czasami korzystam z pomocy koleżanki -polonistki; w tym poście pisownię pozostawiam niezmienioną
-
- 2500...3124 posty
Bez podtekstów
Zdajesz sobie sprawę, że RomekD nie poprawia subtelnych błędów stylistycznych tylko podstawową ortografię? Do tego nie potrzeba bycia polonistą a tylko słownika ortograficznego, zaleceń językoznawców (vide pisownia jednostek miary) i czytania ze zrozumieniem. Ukończona ośmioletnia szkoła podstawowa (albo gimnazjum) powinna dawać takie kompetencje. Jak mawiał jeden z wykładowców z PWr: "Nawet najlepsze studia nie zastąpią porządnej szkoły podstawowej" 
PS gsmoka nie licz jako aktywnego moderatora, gdyż ten na forum zagląda niezbyt często i nie zajmuje się na przykład poprawianiem postów.

PS gsmoka nie licz jako aktywnego moderatora, gdyż ten na forum zagląda niezbyt często i nie zajmuje się na przykład poprawianiem postów.