Te śrubsztaki były stosowane w ZG10C (ZGZ10) z szambopompami GDN16/10, oraz wczesnych wersjach ZG25C (też mających alternatywne oznaczenia i również z głośnikami niskotonowymi 16cm, w liczbie 2 szt. każdy na zespół). Wreszcie, stosowano je wraz z GD31-21/5 w kolumnach do zestawu DSL-201 (również po dwie szt. każdych typów na zespół. Wykonywano je o impedancji 15 omów oraz 8 omów. Mam 2 szt. 15-omowych które jakoś działają, ale membrany mają sikane czarną farbą przez jakiegoś #%^&*$#@ Ostatnim (w sensie pierwszym i ostatnim w ich życiu) zastosowaniem takich głośniczków było zamontowanie ich w liczbie 2 szt. na kawałku blachy przykręconej fabrycznie do kosza głośnika GD30/10, i połączenie z nim kabelkami, ale bez najmarniejszego kondensatora pełniącego rolę zwrotnicy. Całość nosiła oznaczenie GDS30/10. Też mam 2 szt. takowych wraz z blaszką, ale one oczywiście zdążyły się sfajczyć zanim trafiły w moje ręce.
Tomek Janiszewski pisze: śr, 15 marca 2023, 20:24
Ostatnim (w sensie pierwszym i ostatnim w ich życiu) zastosowaniem takich głośniczków było zamontowanie ich w liczbie 2 szt. na kawałku blachy, przykręconej fabrycznie do kosza głośnika GD30/10, i połączenie z nim kabelkami, ale bez najmarniejszego kondensatora, pełniącego rolę zwrotnicy. Całość nosiła oznaczenie GDS30/10. Też mam 2 szt. takowych wraz z blaszką, ale one oczywiście zdążyły się sfajczyć zanim trafiły w moje ręce.
Te głośniczki w niewielkim stopniu poprawiały górę, zwłaszcza przy odtwarzaniu z magnetofonu Miałem zrobione kolumny na GDS30 z tymi wyskotonowymi {dodałem kondensator 1 uF, wiedząc o oszczędności producenta }, pracujące z W600.
Wiele ,,imprez integracyjnych,, w latach 70-tych na tym się udało .
Ostatnio zmieniony czw, 16 marca 2023, 12:54 przez Romekd, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:
Za tyle to można kupić całego Ametysta102, w dwóch moich odkopanych ze stosu piszczałek nie ma, pozostałe dwa przywalone innymi......dziwi mnie nieustająco, że w TV 19-20cali montowano ,,duże '' TWOP (namiętnie chomikuję a potem przewijam, zawsze wyciągam przed utylizacją kolejnych TV) a małe nawet w TV 24cale.