Witam!
Znowu wypad do Pruszcza Gdańskiego...pogoda do d**y, lało mocno i wszędzie błoto
Patrzę po nielicznych stoiskach...trzy mierniki na NIXIE, gość za nie chciał 120zł, dałem 100zł i zabrałem wszystko, ciężkie jak cholera
Inny miał złom po modernizacji monitoringu, wyrwałem 2 kamery CCTV kolorowe po 10zł- całkowicie sprawne, przydadzą się, bo u mnie za dużo meneli łazi po nocach....
1a.jpg
kamery.jpg
Mierniki wysuszyłem przy grzejniku, jeden zaświecił na sekundę lampy i strzelił bezpiecznik sieciowy 0,5A, drugi miał go już spalonego.\
Są to ZOPAN PFL-23, długo polowałem na mierniki na NIXIE....matka mówi, żebym sprzedał(chyba na zniszczenie

)...NIGDY W ŻYCIU!!!!.
Mierniki zasłużyły sobie na poszanowanie z uwagi na wiek i już ze mną zostaną(oczywiście zostaną naprawione jak należy)
Trzeci miernik to stary Ph-metr z miernikiem Meratronik V628...lampy świecą ale elektronika rozszabrowana(chodzi o PH-metr), sam zespół pomiarowy przyda mi się do zabawy z Arduino (STM32 też).
Jedną z "f-miarek" rozebrałem i wywaliłem zepsuty filtr przeciwzakłóceniowy Silesia, przez który palił się bezpiecznik, w drugim mierniku to samo.
Mierniki ożyły....ten na dole całkowicie sprawny, nie świeci ostatnia cyfra, uwalony 74141(już ktoś tam jakieś g.... z RWPG wstawił miast SN74141 TI za dewizy), drugi ma szereg usterek( zepsute drivery 74141 czy tranzystory w anodach dwóch lamp, wyświetla głupoty, nie daje się zerować)
W sumie fajny dzień "śmieciowy"

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.